10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, prezentare spectaculoasă

Ştiinţa, prezentare spectaculoasă

„U“ Craiova    4
GM CFR Craiova    3
Stadion
„Municipal“ (Severin), spectatori: 1.000.
Au marcat: M. Costea ’8, ’18, ’21, Dina ’37 / Boroiban ’67, ’71, Oprea ’78 (p).
Universitatea: S. Lung – Bărboianu, V. Găman, Iliev, Buşu – Prepeliţă, Dilevski, Gargorov, M. Costea – Dina, Stoianof. Au mai jucat: Hotoboc, Ologu, M. Ciucă, Gângioveanu, Firţulescu, M. Roman, Gogoşoiu, I. Popescu. Antrenor: Aurel Ţicleanu.
GM CFR: S. Ciucă – Roşianu, P. Irimescu, Cruşoveanu, D. Rădoi – Mitroi, R. Barbu, Rioşeanu, Surugiu – Vigariu, Trifu. Au mai jucat: Pătrană, Mirescu, O. Nicola, Firoiu, C. Niţă, Yuki, I. Găman, Boroiban, Neacşa, D. Oprea. Antrenor: Ionel Gane.
Au arbitrat: S. Colţescu – D. Iliescu, D. Mitruţi.

Universitatea şi-a prezentat sâmbătă jucătorii şi noul echipament pe „Municipalul“ din Severin, apoi a învins pe Gaz Metan CFR Craiova cu 4-3 (4-0), mulţumindu-i pe cei aproximativ 1.000 de spectatori.

În ciuda temperaturii ridicate, Universitatea nu a dus lipsă de audienţă sâmbătă, pe „Municipalul“ din Severin, cei aproximativ 1.000 de spectatori având parte şi de un spectacol fotbalistic după „defilarea“ elevilor lui Aurică Ţicleanu în noile echipamente. Alb-albaştrii au făcut o primă repriză excelentă în compania celor de la Gaz Metan CFR Craiova, în care atacantul Mihai Costea a demonstrat o mare poftă de gol, semnând trei reuşite. „Nilă“ şi-a început „recitalul“ în minutul 8, când a „strecurat“ elegant mingea pe lângă Silvian Ciucă, apoi, servit de Dina, l-a lobat pe portarul „găzarilor“ (’18), iar „tripla“ a venit în urma unei acţiuni personale de toată frumuseţea (’21). Cel care a pecetluit rezultatul primei părţi a fost Mihai Dina, al cărui şut de la 20 de metri s-a dus sub transversală, reuşită aplaudată îndelung (’37).
La reluare, elevii lui „Jerry“ Gane au avut o replică pe măsură, cel care a schimbat „faţa“ Gaz Metanului CFR Craiova fiind Laurenţiu Boroiban, acesta bifând „dubla“. Atacantul de 25 de ani a punctat pentru prima oară în minutul 67, când a reuşit un gol de senzaţie, un lob de la 40 de metri peste Lung Jr., tot el punctând pentru 4-2, când l-a executat cu un şut sec, din interiorul careului, pe nou-intratul Hotoboc (’71). Cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, acelaşi Boroiban a fost ţinut în careu, lucru observat de „centralul“ Sebastian Colţescu. Penaltiul a fost transformat cu siguranţă de Daniel Oprea (’78), iar Gaz Metan CFR Craiova, care abia şi-a reluat pregătirile, a terminat partida cu capul sus, câştigând practic repriza secundă cu 3-0.

„Suntem foarte bine pregătiţi“

La sfârşitul partidei, Mihai Costea a afirmat că întreaga echipă se simte în formă maximă şi că îşi doreşte să debuteze în forţă noul sezon competiţional.
„Suntem foarte bine pregătiţi, ne-am antrenat bine în această vară. Să sperăm că vom demonstra acest lucru şi în campionat. Vrem să începem bine, să se bucure suporterii noştri, pentru că de câţiva ani nu au avut prea multe motive de bucurie“, a spus atacantul formaţiei care joacă la Severin.
Acelaşi ton optimist l-a afişat şi „principalul“ Aurică Ţicleanu: „Am văzut multe lucruri bune, o echipă serioasă, disciplinată. Vom fi gata până la startul sezonului. Vom juca la victorie cu CFR Cluj“.
De partea cealaltă, antrenorul craiovenilor de la Gaz Metan CFR, Ionel Gane, consideră că echipa sa a făcut un joc bun şi că diferenţa de pe tabelă este normală, ţinând cont de valoarea Universităţii. „A fost un joc frumos, aşa cum se dorea. S-au înscris şapte goluri, după o primă repriză bună a Universităţii, în care ne-a dominat. Noi am intrat puţin timoraţi, în schimb, ne-am revenit pe parcurs. Repriza a doua a fost a noastră, ne-am mişcat mai bine şi am reuşit să marcăm de trei ori. După zece zile de pregătire sunt mulţumit, cred că am fost la înălţime. Nu ştiu dacă putem mai multe în alte împrejurări, dar am jucat bine în acest meci. Obiectivele noastre sunt să practicăm un joc mai frumos decât cel de anul trecut şi, bineînţeles, să avem o clasare mai bună la finalul campionatului“, a spus „Jerry“ Gane. „Universitatea trebuie să fie pregătită pentru începerea campionatului“, a punctat antrenorul „găzarilor“.
În confruntarea de la Severin dintre cele două echipe craiovene s-a petrecut ceva mai rar întâlnit: s-au duelat nu una, ci două perechi de fraţi. Abia revenit la Universitatea, Mădălin Ciucă a fost adversarul fratelui său, Silvian, în timp ce Valerică Găman a trebuit să-l blocheze pe „găzarul“ Irinel, cei doi întâlnindu-se deseori pe parcursul reprizei secunde în careul Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII