14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSir Alex Ferguson refuză cupa cu otravă a Angliei

Sir Alex Ferguson refuză cupa cu otravă a Angliei

Managerul echipei Manchester United a dezvăluit că i s-a oferit de două ori postul de selecţioner al reprezentativei Albionului, însă nu a dorit să preia această „slujbă teribilă“.

Sir Alex Ferguson, managerul echipei Manchester United, a dezvăluit că i s-a oferit de două ori postul de selecţioner al Angliei, dar a refuzat de fiecare dată. Tehnicianul susţine că postul de selecţioner al reprezentativei Albionului este o „slujbă teribilă“ şi „o cupă otrăvitoare“, mai ales pentru el, deoarece este scoţian. „Am avut de două ori şansa de a antrena naţionala Angliei, dar, bineînţeles, acest lucru nu poate intra în discuţie. Este ca un pahar plin cu otravă. Cred că este o slujbă teribilă, plus că aş fi avut un imens handicap deoarece sunt scoţian. Nu contează din ce unghi priveşti problema, dar este un lucru important“, a spus Ferguson.

Sezonul prea încărcat, de vină pentru eşecul Angliei

Managerul lui Manchester United susţine că un rol important în rezultatul negativ înregistrat de naţionala Angliei la Cupa Mondială din Africa de Sud l-a avut sezonul prea încărcat.
„Sezonul din Anglia este extenuant. Uitaţi-vă la luna decembrie, când avem opt sau nouă meciuri, deşi este cea mai proastă perioadă a anului pentru suprafeţele de joc, iar vremea este cea mai rea. În a doua parte a sezonului jucătorii sunt accidentaţi, dar, datorită importanţei meciurilor, ei continuă să joace şi de aceea la finalul sezonului, când are loc un turneu important, nu sunt la capacitate maximă“, a adăugat Ferguson.
La turneul final al CM 2010, naţionala Angliei a înregistrat în grupe două remize (1-1 cu SUA şi 0-0 cu Algeria) şi o victorie (1-0 cu Slovenia), fiind învinsă în optimile de finală de Germania, cu 4-1.

Cantona: Sunt prea mulţi stranieri în Anglia

La rândul său, fostul star al echipei Manchester United, Eric Cantona, a spus că, dacă lucrurile nu se vor schimba, în zece ani, naţionala Angliei nu va mai fi capabilă să se califice la un Campionat European sau o Cupă Mondială, din cauza numărului mare de fotbalişti străini din Premier League.
„Dacă lucrurile vor continua ca acum, în zece ani, situaţia va fi foarte dificilă. Şi sunt sigur că Anglia nu se va mai califica la un Campionat European sau o Cupă Mondială. Acum, chiar şi echipele mici au mulţi jucători străini în lot. Fabio Capello, selecţionerul Angliei, ar fi trebuit să aibă sute de jucători la dispoziţie pentru a alege. Însă, acum, câţi englezi evoluează în Premier League? Uitaţi-vă la Liverpool şi la Arsenal, care au câte 11 jucători străini în lot şi nu aliniază niciodată fotbalişti englezi. Aceste echipe trebuie să se ocupe de tineri, este foarte important pentru Anglia, pentru echipa naţională“, a precizat Eric Cantona, care în sezonul 1992-1993 era unul dintre cei 12 stranieri din prima ligă a campionatului englez.
Potrivit unor noi reglementări, introduse în acest sezon, cluburile din Premier League trebuie să legitimeze cel puţin opt jucători locali – în efectivul lor de 25 de fotbalişti – care să semneze contracte pe trei ani până la împlinirea a 21 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS