11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu vrea record personal la Europene

Marius Ionescu vrea record personal la Europene

Atletul de la CSM Craiova traversează o perioadă bună şi îşi doreşte să realizeze un record personal în proba de 10.000 din cadrul Campionatului European, care va debuta pe 26 iulie la Barcelona.

Craioveanul Marius Ionescu, specialist al probelor de fond, va participa luna aceasta la două competiţii importante. Mai întâi, sportivul legitimat la CSM Craiova va lua startul sâmbătă, în proba de 5.000 m din cadrul Campionatului Naţional, programat pe stadionul „Dinamo“ din Bucureşti. O săptămână mai târziu, elevul lui Cătălin Geapana va concura la Campionatul European de atletism de la Barcelona (Spania) în cadrul probei de 10.000 m. „Piciu“, aşa cum îl poreclesc colegii pe Marius, şi-a realizat baremul de participare la Campionatul European la un concurs desfăşurat la Birmingham, la sfârşitul lunii trecute. Atunci, craioveanul a alergat distanţa de 10.000 m în 28 de minute, 54 de secunde şi 83 de sutimi, realizând un nou record personal în această probă. Tot în luna iunie, Marius Ionescu şi-a îmbunătăţit recordul şi la 5.000 m, 13.54, 21, în cadrul Campionatului European pe echipe, Liga I.

„Vor fi mulţi atleţi naturalizaţi“

Înaintea celor două concursuri, Marius a vorbit despre obiectivele sale: „Îmi doresc să câştig titlul naţional la 5.000 m pentru clubul la care sunt legitimat. Voi participa într-o singură probă la naţionale, deoarece la 10.000, dacă aş lua startul, aş risca, în perspectiva Campionatului European, programat la o distanţă mică de timp. Cât despre competiţia de la Barcelona, pot spune că acolo va fi cu adevărat greu. Este vorba doar despre adversari din Europa, dar aproape fiecare ţară are naturalizat câte un atlet de culoare. Îmi este greu să spun ce voi face, dar eu
mi-am propus să îmi îmbunătăţesc recordul personal în această probă. Sper că voi şi reuşi“. Elevul lui Cătălin Geapana se pregăteşte pentru Campionatul Naţional la Snagov.
Delegaţia CSM Craiova pentru Campionatul Naţional pentru seniori, tineret şi juniori I, cuprinde 12 sportivi, dintre care doar două fete, Ileana Sorescu şi Alina Niţuleasa (fostă Olaru). La masculin, clubul craiovean va fi reprezentat de următorii atleţi: Marius Ionescu, Alexandru Ghinea, Daniel Betej, Marius Buşcă, Andrei Ştefana, Cosmin Sorescu, Dănuţ Ceici, Ionuţ Vădeanu, Alin Florea şi Bogdan Barbacariu. Obiectivul este cucerirea cât mai multor medalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS