8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiego Forlan, cel mai bun jucător al CM 2010

Diego Forlan, cel mai bun jucător al CM 2010

Atacantul uruguayan i-a devansat pe olandezul Wesley Sneijder şi pe spaniolul David Villa, în timp ce germanul Thomas Muller a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final, câştigând şi titlul de golgheter.

Fotbalistul uruguayan Diego Forlan a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, a anunţat FIFA, duminică seară, după finala câştigată de Spania în faţa Olandei. Forlan, care a marcat cinci goluri la Cupa Mondială, a încheiat turneul pe locul patru cu naţionala Uruguayului.

Pentru titlul de cel mai bun jucător, Forlan, cu 23,4 la sută din voturile exprimate de persoanele acreditate la CM, i-a depăşit pe olandezul Wesley Sneijder (21,8%) şi spaniolul David Villa (16,9%). Pe lângă cei trei au mai fost nominalizaţi: Asamoah Gyan (Ghana), Andres Iniesta (Spania), Xavi (Spania), Lionel Messi (Argentina), Mesut Ozil (Germania), Bastian Schweinsteiger (Germania) şi Arjen Robben (Olanda).

În 2006, titlul a fost câştigat de francezul Zinedine Zidane, ales în ciuda faptului că l-a lovit cu capul în piept pe fundaşul italian Marco Materazzi.

Cel mai bun portar al turneului din Africa de Sud a fost spaniolul Iker Casillas.

 

Două distincţii pentru Thomas Muller

 

Atacantul german Thomas Muller a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final al Cupei Mondiale din Africa de Sud. Muller, care are 20 de ani, a cucerit medalia de bronz în Africa de Sud, după ce Germania a învins Uruguayul cu scorul de 3-2 în finala mică. Pentru titlul de cel mai bun tânăr jucător din Africa de Sud au mai fost nominalizaţi ghanezul Andre Ayew şi mexicanul Giovanni Dos Santos. Cel mai bun tânăr jucător al turneului final din 2006 a fost alt german, atacantul Lukas Podolski.

Thomas Muller a câştigat şi titlul de golgheter al CM 2010, competiţie la care a marcat cinci goluri, la fel ca alţi trei participanţi – Diego Forlan, Wesley Sneijder, David Villa -, dar a avut mai multe pase decisive decât aceştia. Numărul de pase decisive este al doilea criteriu de departajare pentru desemnarea celui mai bun marcator, după numărul de goluri. În cazul în care departajarea nu se putea face nici după numărul paselor decisive, câştigătorul ar fi fost jucătorul cu cele mai puţine minute jucate.

Spaniolul David Villa şi olandezul Wesley Sneijder, adversari în finala de duminică seară, de la Johannesburg, câştigată de Spania, scor 1-0, au înscris tot câte cinci goluri, dar au reuşit doar câte o pasă decisivă, spre deosebire de Muller, care a avut trei. Şi Diego Forlan, care a pierdut cu Uruguay finala mică, a înscris cinci goluri şi a reuşit o pasă decisivă.

Au marcat patru goluri la Cupa Mondială 2010 jucătorii Higuain (Argentina), Vittek (Slovacia) şi Klose (Germania), în timp ce fotbaliştii Donovan (SUA), Gyan (Ghana), Luis Fabiano (Brazilia) şi Suarez (Uruguay) au avut câte trei reuşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS