14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Corneanu este pregătit pentru Europene

Cristi Corneanu este pregătit pentru Europene

Baschetbalistul de la SCM-U Craiova va participa cu naţionala sub 20 de ani a României la Campionatul European, Divizia B, din Austria.

 

Baschetbalistul Cristian Corneanu de la divizionara A SCM-Universitatea Craiova nu a avut parte de vacanţă în această vară. Absolvent al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu" din Bănie, Cristi a obţinut o notă bună la examenul de bacalaureat, 9,36, iar din 10 iunie se află în pregătire cu echipa naţională sub 20 de ani a României, pentru participarea la Campionatul European, Divizia B, care va debuta pe 12 iulie în Austria, la Oberwart-Gusssing. Echipa României, antrenată de Valentin Pogonaru, Valerian Netolitzchi şi supervizată de tehnicianul sârb Dragan Petricevic, face parte din grupa D, alături de Polonia, Belarus, Slovacia şi Norvegia. Obiectivul „tricolorilor" este clasarea în primele opt locuri. La Campionatul European, Divizia B, participă 17 echipe, iar primele două clasate vor promova în Divizia A.

Cristian Corneanu, un obişnuit al loturilor naţionale (U16, U18, U20), speră ca selecţionata României să obţină rezultate bune la această competiţie de anvergură: „Suntem jucători născuţi în 1990 şi 1991, o mare parte din lot este acelaşi de acum doi ani. Ne-am pregătit pentru acest turneu printr-o serie de amicale, cu Bulgaria, Ungaria şi Israel, şi nu vrem să ne facem de râs în Austria. Îmi doresc să-i conving pe antrenori că am meritat convocarea", a spus ieri Cristian. Alt oltean din lotul U20 este vâlceanul Lucian Chirof, care a evoluat în sezonul trecut la prim-divizionara CSU Cuadripol Braşov. Ceilalţi componenţi ai lotului sunt: Ciprian Ţelinoiu, Ioan Pop, Vladimir Mihai, Iulian Dincă, Zoran Milencovici, Mate Stretea, Adrian Gutoaia, Vlad Corpodean, Sabin Faur, Bogdan Ţibârnă, Rolland Torok şi Cipripan Mihai

„Tricolorii" se află în acest zile la Oradea, după ce până acum s-au antrenat la Giurgiu (10-20 iunie), Oradea (21-25 iunie), Bucureşti (26 iulie-1 iulie), iar de duminică se află la Oradea, din nou, acolo unde vor sta până pe 12 iulie, când este programată plecarea spre Austria.

 

Vrea o şansă de la Zecevic

 

În ceea ce priveşte echipa de club, Cristian Corneanu îşi doreşte să evolueze cât mai mult în tricoul SCM-U Craiova. „Am citit că antrenorul Zeljko Zecevic vrea să acorde atenţie şi tinerelor. Să sperăm că aşa va fi. Eu în returul sezonului trecut am rămas în afara lotului din cauza antrenorului de atunci, Paul Nicolae, care nu m-a mai trecut pe lista pe care a trimis-o federaţiei, în condiţiile în care putea trece 16 jucători şi a trecut doar 13! Unii dintre cei 13 s-au accidentat şi nu mai aveau soluţii, iar eu nu aveam drept de joc… Am jucat pentru echipa-satelit din Divizia B, dar nu este acelaşi lucru", a spus jucătorul care are în palmares un titlu de campion naţional la juniori, obţinut cu BC ‘97 Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII