24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIonel Gane: Craiova merită mai mult

Ionel Gane: Craiova merită mai mult

„Jerry“ Gane şi-ar dori ca în maximum doi ani să se dispute un derbi Universitatea – Gaz Metan CFR în Liga I.

 

„Principalul" formaţiei de la „Depou", Ionel Tersinio Gane, a vorbit ieri, pentru GdS, despre planurile pe care le are cu Gaz Metan CFR Craiova, dar şi despre echipa fanion a Olteniei. „Jerry" a afirmat că Ştiinţei îi lipsesc liniştea şi stabilitatea pentru a face din nou performanţă, punctând totodată că locul Universităţii este pe stadionul „Ion Oblemenco".

– Cum a fost primul sezon ca antrenor principal?

– A fost bun, cu multe reuşite, dar şi cu câteva momente mai puţin bune. Important este că am reuşit să trecem cu bine peste probleme şi să avem o comportare foarte bună, peste aşteptările multora. Locul şapte este foarte bun pentru noi, ţinând cont că a fost primul contact cu Liga a II-a, iar noi am avut un lot, în mare parte, format cu jucători de „C". Am avut şi seria aceea de zece meciuri fără înfrângere. Unele dintre ele le puteam câştiga. Au mai fost şi câteva partide în care arbitrajul nu a fost tocmai bun, dar, una peste alta, eu zic că am făcut treabă bună.

– S-a văzut că ai reuşit să-ţi apropii foarte mult jucătorii. Cât de mult a însemnat unitatea grupului?

– Da, este unul dintre factorii importanţi în cadrul acestei echipe. Practic suntem o mare familie, începând de la jucători şi terminând cu oficialii clubului. Asta am vrut de la început, să creez un grup puternic, pentru că echipa este cea care câştigă un meci, chiar dacă mai sunt cazuri în care unii jucători fac diferenţa. Băieţii au înţeles ce le cer, au muncit şi iată că rezultatele au apărut.

– Au fost transferaţi doi jucători, vor veni întăriri şi din Liga I?

– Au venit Silvian Ciucă şi Laurenţiu Boroiban, iar astăzi (ieri – n.r.) a semnat şi Eduard Stoica, de la FC Drobeta, un jucător pe care mi l-am dorit foarte mult. Mai sunt discuţii şi cu alţi jucători, să vedem… Nu, din Liga I nu vom transfera, pentru că am deja un nucleu de 23 de jucători şi eu cred că este destul de mare concurenţa.

– Ce v-aţi propus pentru viitorul an competiţional?

– Anul trecut ne-am îndeplinit obiectivul, iar acum trebuie să ne dorim mai mult. Aşa este normal. Conducerea a făcut o treabă excelentă, ne-a creat condiţii foarte bune, cantonamente, o masă bună etc., iar nouă nu ne-a rămas decât să muncim şi să obţinem în fiecare confruntare maximum posibil. Ne-am propus o clasare în primele locuri, iar anul viitor vom încerca saltul în Liga I.

 

„Orice ajutor este binevenit!“

 

– Care este bugetul pentru sezonul acesta?

– Acelaşi ca anul trecut. Nu ducem lipsă de nimic şi spun că nu-i uşor ce au făcut domnii Vasile Cârstea şi Gheorghe Frăţică. Ar fi nemaipomenit dacă ar mai veni cineva lângă noi, mă refer la primărie, consiliul local, firmele puternice din Craiova. Poate anul acesta nu am fost băgaţi în seamă, nu ştia lumea ce se întâmplă cu echipa, dar garantez că la noi e o treabă foarte serioasă. Au fost discuţii, s-au făcut promisiuni, dar eu mi-aş dori să văd şi fapte. Până la urmă, noi reprezentăm oraşul Craiova pe unde ne ducem… Orice ajutor este binevenit!

– O eventuală mutare pe „Ion Oblemenco" ar ajuta-o pe Gaz Metan CFR?

– Cu siguranţă. Nu multă lume ştie să ajungă la noi acolo, la „Depou", iar distanţa nu este la îndemâna oricui. La proiectul pe care îl avem, ne-ar ajuta enorm. Sunt convins că ar veni mai mulţi suporteri la meci şi cred că şi sponsori. Poate nu de la început, dar pe parcurs sigur, pentru că publicul craiovean vrea să vadă fotbal de calitate şi rezultate, iar noi le vom putea oferi aceste lucruri. Am înţeles că Adrian Mititelu a decis ca Universitatea să rămână la Severin, atunci nu văd de ce n-am juca noi pe stadionul „Ion Oblemenco"?!

– Adrian Mititelu a afirmat că oraşul Craiova merită cel mult o echipă precum Gaz Metan CFR, cum comentezi?

– Consider că Adrian a spus-o pentru că este supărat şi nu aş vrea să intru în polemici cu nimeni. Noi avem o relaţie foarte bună, am împrumutat jucători de la Universitatea, deci există o colaborare între noi. Ar fi bine ca oraşul Craiova să aibă o echipă în Liga I şi una în Liga a II-a, dacă nu cumva ambele pe prima scenă. Mi-aş dori foarte mult ca Universitatea să se întoarcă la Craiova. Hai să ne aducem aminte cum era înainte, cu Electroputere şi Universitatea… Era benefic pentru fotbalul craiovean. Imaginaţi-vă cum ar fi un derbi Universitatea – Gaz Metan CFR, în Liga I, n-ar fi frumos? Peste doi-trei ani sper să fie posibil. Craiova merită mai mult decât are acum.

 

„Adrian a numit un antrenor cu experienţă, le ţin pumnii“

 

– Ai fost aproape de o revenire la Ştiinţa?

– Da, eu am rămas în relaţii bune cu Adrian Mititelu după despărţirea din vară, când a plecat Nicolo Napoli, dar mi s-a oferit această posibilitate să lucrez la Gaz Metan CFR şi am întâlnit nişte oameni extraordinari în conducere, pe care nu pot să-i dezamăgesc. A fost o discuţie şi atunci, şi acum, dar eu i-am spus că am acest proiect şi cred foarte mult în el, iar Adrian a înţeles şi a numit un antrenor cu experienţă, domnul Aurică Ţicleanu, şi un staff, zic eu, foarte bun. Le ţin pumnii şi sper să aibă un sezon bun. Sper să existe stabilitate, continuitate, pentru că desele schimbări nu duc la nimic bun.

– Poţi face performanţă cu investiţii mici?

– Depinde ce îţi propui, dar, dacă mă uit la Unirea Urziceni, pot spune că da. Nimeni nu credea că Unirea Urziceni va juca în Liga Campionilor cu jucători nebăgaţi în seamă de alte echipe, dar a avut un antrenor bun şi, mai ales, o conducere răbdătoare. Cu o organizare foarte bună şi cu stabilitate poţi spera, dar îţi trebuie totuşi şi jucători de valoare şi cu experienţă. Universitatea nu mai are o echipă atât de tânără. Majoritatea jucătorilor au evoluat două-trei sezoane în Liga I, deci e normal ca toată lumea să se aştepte ca să facă saltul, nicidecum să se zbată la retrogradare.

– Pentru accederea în cupele europene, n-ar fi fost mai indicată o revenire pe fostul „Central"?

– Mi-e greu să răspund, pentru că este echipa lui Adrian şi atâta timp cât el nu se simte sprijinit la Craiova, aţi văzut bannerele şi scandările, e normal să ia astfel de decizii. A mutat echipa la Severin pentru că a crezut că o protejează… Dacă nu cunoşti toate detaliile, e greu să tragi concluzii. Oricum, eu le doresc tot binele din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII