5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudoka de la CSM-LPS, primii din ţară

Judoka de la CSM-LPS, primii din ţară

Craiovenii au cucerit şase medalii (patru de aur, două de argint) la finala CN U13 şi s-au clasat pe primul loc în clasamentul pe cluburi.

 

Judoka de la CSM-LPS „Petrache Trişcu" Craiova s-au descurcat bine la finala campionatului naţional Under 13, desfăşurată la Bistriţa.

Sportivii din Bănie au urcat pe podium de şase ori, cucerind patru titluri naţionale şi două medalii de argint. Din grupa antrenorului Mihai Voinea au fost cei mai mulţi medaliaţi, patru. Andreea Dobrin (categoria 35 de kilograme), Theodora Bleaju (categoria 40 de kilograme) şi Florina Văcaru (+52 de kilograme) au devenit campioane naţionale, ca o încununare a muncii depuse zi de zi în sala de antrenament din cartierul Craioviţa. A patra medalie, de argint, a fost obţinută de către Delia Ciobanu, care a fost învinsă în finala de la categoria +52 de kilograme de către colega de grupă Florina Văcaru.

 

Medalii şi pentru mehedinţeni

 

CSM-LPS „Petrache Trişcu" Craiova a mai cucerit un titlu naţional, prin Alexandru Hamied (categoria 55 de kilograme), sportiv antrenat de Nicu Pârvu, dar şi o medalie de argint, Andreea Vrejoiu (antrenor Cristian Mărgineanu) fiind învinsă în finala de la 40 de kilograme de altă craioveancă, Theodora Bleaju.

Alt club doljean, Indepen-denţa Calafat (antrenor Alexandru Pop), a fost reprezentat de doi judoka, Alexandru Catană (34 kg) şi Petrică Stanciugelu (50 kg), ambii obţinând locul cinci. Şi judoka mehedinţeni au câştigat patru medalii: Cheonia Râciu (44 de kilograme, CCE Strehaia) – aur, Oana Codiţă (52 de kg, CCE Strehaia) – bronz, Anda Vâlvoi (36 de kg, CSM Drobeta Turnu Severin) – argint şi Adelin Popescu (55 kg, CSM Drobeta Turnu Severin) – argint.

CSM-LPS „Petrache Trişcu" Craiova a ocupat locul întâi în clasamentul pe medalii, cu şase medalii cucerite (patru de aur, două de argint), CCE Strehaia a ocupat locul şapte, CSM Drobeta Turnu Severin s-a clasat pe locul 19, din 63 de cluburi. Competiţia de la Bistriţa a adunat la start 268 de sportivi.

 

Voinea, mulţumit de „recoltă“

 

Antrenorul Mihai Voinea, de la CSM-LPS „Petrache Trişcu", a tras câteva concluzii după încheierea finalelor Campionatului Naţional U 11 şi U 13, la care judoka din grupa sa au obţinut şapte medalii (patru de aur, două de argint şi una de bronz). „Sincer, mă aşteptam să obţinem mai multe medalii, în special de către sportivi care practică de mai multă vreme judo şi care erau în ultimul an la categoriile lor de vârstă. Totuşi, mă declar mulţumit că vin copii talentaţi, care nu practică de mult timp acest sport. Este o generaţie bună, care la anul va confirma, şi cred că merită investit în ei măcar moral. Dincolo de cei care au luat medalii, aş mai evidenţia câţiva copii: Teodora Călin (locul şapte la U 11, categoria 40 kg), Roberta Pătru (locul cinci la U 13, 36 kg), Mădălin Dragomir (locul cinci la U 13, 46 kg) şi Cosmin Dudău (locul şapte la U 13, 42 kg)", a spus Voinea.

Acesta a menţionat că intenţionează să organizeze în toamnă, la Craiova, finalele Campionatelor Naţionale U 11 şi U 13, pe echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS