8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Lung senior s-a alăturat Ştiinţei

Silviu Lung senior s-a alăturat Ştiinţei

Fostul component al Craiovei Maxima se va ocupa de pregătirea portarilor de la Universitatea, printre care se află şi fiul său.

 

Jucătorii Universităţii Craiova au intrat duminică în cantonament centralizat la baza sportivă din Lunca Jiului. Deocamdată, de pregătirea echipei se ocupă directorul tehnic Sandu Tăbârcă, „secundul" George Biţă, preparatorul fizic argentinian Gabriel Martinez Poch şi antrenorul cu portarii, Silviu Lung senior. Ultima dată la Pandurii, Lung a decis să revină printre alb-albaştri, de duminică aflându-se şi el în cantonamentul echipei. Fostul internaţional craiovean îl va avea „subaltern" chiar pe fiul său, cu care a mai lucrat şi în sezonul 2005/2006, campionat în care Ştiinţa a revenit în prima ligă. Înainte de Pandurii, Lung senior a mai trecut pe la Astra şi Gloria Buzău.

Fostul component al Craiovei Maxima va avea o misiune foarte delicată. Acesta trebuie să-l menţină în formă pe Silviu Lung junior, după ce actualul portar al grupării din Bănie a fost ales, cu 28 la sută din voturi, cel mai bun jucător al Universităţii în sezonul recent încheiat. În acest top, pe podium s-au mai clasat Valentin Iliev (17%) şi Florin Costea (16%).

Revenind la programul echipei, s-a stabilit ca alb-albaştrii să rămână în cantonament până vineri. În toată această perioadă de pregătire, un rol important îl va avea preparatorul fizic Gabriel Martinez Poch, pe care jucătorii l-au lăudat deja oficialilor clubului, susţinând că este mai bun decât italianul Urbano Lega. Sâmbătă şi duminică craiovenii vor avea liber, iar luni vor pleca spre Austria, pe 29 iunie urmând a-şi stabili cartierul general la Kaprun. Singurul amical perfectat în prezent este cel cu Juventus (11 iulie).

 

Antrenor sau cântăreţ?

 

Universitatea i-a adus pe Hotoboc (portar), Gargorov (mijlocaş central) şi Henry Antchouet (atacant) şi i-a „repatriat" pe Ovidiu Stoianov (atacant) şi Julius Wobay (mijlocaş). În plus, încearcă să-l transfere pe Alexandre Cardoso, fundaşul stânga de la Pandurii, şi pe Mădălin Ciucă, fundaşul central al Gloriei Bistriţa, care a mai evoluat în trecut în Bănie. Cu aceste nume Ştiinţa are conturat lotul pentru sezonul viitor, însă până aseară nu avea antrenor principal, restul staff-ului fiind complet.

Presa sportivă a scris ieri că finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, ar fi gata să-l numească la cârma Ştiinţei pe Abel Balbo, fostul mare jucător al Romei şi al Argentinei. Retras din activitate în 2002, Balbo a vrut să intre în lumea muzicii, a cântat în italiană şi în spaniolă, dar succesul l-a ocolit. Apoi, a intrat în lumea antrenoratului, dar nici aici nu a avut mai mult noroc. Singurul său club din cariera de tehnician a fost Treviso (Serie B) – Italia, unde a rezistat doar patru etape, în care a obţinut un singur punct. Balbo şi-a dat demisia şi a fost ultima dată comentator la Rai Radio 1.

Mititelu a confirmat ieri că s-a aflat în negocieri cu argentinianul pentru postul de antrenor principal la Universitatea, dar a anunţat că subiectul nu mai este de actualitate. „Faptul că Abel Balbo va sosi azi (ieri – n.r.) în Craiova şi că va semna un contract cu Universitatea Craiova este o minciună. Într-adevăr, Balbo este unul dintre cei cu care am discutat. La Abel Balbo am renunţat încă de vineri. Încercăm să facem tot posibilul ca într-o zi-două să ajungem la o înţelegere cu antrenorii pe care îi avem în vizor", a spus patronul Universităţii pe blogul personal.

 

„Mourinho“, în pole position

 

Până aseară, Adrian Mititelu nu avea nici o variantă certă pentru Ştiinţa în ceea ce priveşte antrenorul principal, deşi timpul presează. Gruparea din Bănie este printre ultimele formaţii din Liga I care n-au „cârmaci". Surse apropiate clubului oltean susţin că Mititelu nu are prea multe variante la dispoziţie, mergându-se pe mâna lui Fane Stoica, lângă care a mai apărut un nume, Ionuţ Popa: „Sunt două variante mai la îndemână. Ambii sunt antrenori care au lucrat la echipe cu jucători tineri şi nu au pretenţii exagerate". Aseară târziu, Ştefan Stoica urma să poarte încă o rundă de negocieri cu Mititelu, având cele mai mari şanse să preia Ştiinţa, „Mourinho" fiind dispus să renunţe la ofertele din străinătate pentru a reveni la echipa sa de suflet.

 

Crăciun s-a operat

 

Accidentat grav în ultima partidă a sezonului trecut, cu Oţelul Galaţi, atacantul Universităţii Cătălin Crăciun a fost operat ieri de ruptură a ligamentelor încrucişate şi colaterale. Medicul echipei, Claudiu Stamatescu, a anunţat pe site-ul clubului că intervenţia a decurs fără probleme, iar jucătorul va trebui să urmeze un program intens de recuperare pentru a reveni printre juveţi. „Intervenţia chirurgicală a fost complexă, a fost un caz similar cu cel al lui Florin Costea, poate mai dificil, deoarece Crăciun a avut mai multe leziuni în genunchi. Pentru el urmează o perioadă de recuperare de o lună, pe care o va petrece în ţară. Nu e neapărată nevoie să meargă în Olanda acum. În acest interval el se va deplasa cu ajutorul cârjelor. Sperăm să răspundă bine la tratamentul de refacere şi să nu întâmpine nici un fel de probleme pe parcurs", a spus Stamatescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII