14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChile, spre optimi

Chile, spre optimi

Chile – Elveţia 1-0

Stadion „Nelson Mandela Bay“, Porth Elizabeth, spectatori: 34.000.

A marcat: Gonzalez ‘75

Chile: Bravo – Jara, Ponce, Medel, Isla – M. Fernandez (‘64 Paredes), Carmona, Vidal (‘46 Gonzalez) – Beausejour, Suazo (‘46 Valvidia), A. Sanchez. Antrenor: Marcelo Bielsa.

Elveţia: Benaglio – Lichtsteiner, Von Bergen, Grichting, Ziegler – Behrami, Inler, Huggel, Gelson – Frei (‘41 Barnetta), Blaise Nkufo (‘66 Derdiyok). Antrenor: Ottmar Hitzfeld.

Cartonaş roşu: Behrami ‘30

A arbitrat: Ibrahim Al Ghamdi (Arabia Saudită)

Chile a învins ieri Elveţia, cu 1-0, a acumulat şase puncte în Grupa H a Cupei Mondiale şi se poate gândi la optimile de finală ale competiţiei. Sud-americanii au dominat teritorial prima repriză şi şi-au creat mai multe faze de poartă. Cea mai mare ocazie a chilienilor a fost consemnată în minutul 11, când goalkeeperul Benaglio a respins pe rând şuturile lui Vidal şi Sanchez, ambele expediate din poziţii foarte bune. În minutul 30, Elveţia a rămas în inferioritate numerică, mijlocaşul Behrami fiind eliminat foarte uşor de arbitrul Al Ghamdi. Chile a fost la cârma jocului şi în partea secundă şi a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 49. Elveţienii au fost înghesuiţi minute în şir în propriul careu, iar portarul Benaglio i-a salvat pe elevii lui Hitzfeld de două ori, la şuturile lui Sanchez. Mark Gonzalez a reuşit până la urmă să marcheze în minutul 75, cu o lovitură de cap, un gol pe care Chile l-a meritat din plin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS