11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaciu începe evaluarea lotului

Baciu începe evaluarea lotului

„Purificarea“ prognozată de preşedintele echipei Pandurii, Marin Condescu, odată cu retrogradarea în liga secundă, se lasă aşteptată. Baciu promite că va anunţa lista transferabililor până luni, la reunirea lotului.

 

Gorjenii au reuşit să se „dispenseze" doar de jucătorii valoroşi din lot, Stanca, Păcurar şi Martinovic, înrolaţi de Steaua, nu şi de cei care au făcut figuraţie în Liga I. Noul tehnician al echipei, Marius Baciu, îşi începe mâine activitatea la Pandurii, şi până la reunirea lotului, programată pe 28 iunie, va decide cu cine va continua în noul sezon. „În primul rând, o să anunţăm care sunt jucătorii care vor rămâne la Pandurii din lotul pe care îl avem acum. Dar pentru acest lucru o să evaluăm tot lotul până la sfârşitul săptămânii şi luni vom şti exact cine va mai rămâne la Pandurii dintre jucătorii care au evoluat aici. Vom vedea care sunt jucătorii disponibili şi vom purta discuţii cu ei", a declarat Baciu pentru site-ul oficial al clubului.

Dintre jucătorii propuşi de Steaua în schimbul lui Martinovic, doar Tudose şi Onicaş sunt interesanţi pentru Baciu. „Antrenorul Marius Baciu a discutat cu Tudose şi Onicaş de la Steaua şi am ajuns la o înţelegere cu ei. Urmează ca jucătorii să vină zilele acestea la Târgu Jiu şi să perfectăm contractele. Numai cei doi au fost în atenţia noastră dintre jucătorii de la Steaua, nu mai discutăm cu alţi jucători", a precizat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

„Facem echipă sub 24 de ani", anunţa preşedintele CA, Marin Condescu. Şi tehnicianul Marius Baciu este în asentimentul lui Condescu şi doreşte maximum trei jucători cu experienţă în lot.

„Mă interesează mai ales jucătorii tineri, dar vreau în lot şi vreo doi-trei cu experienţă. Trebuie să vedem şi jucătorii de la echipa a doua. Am înţeles că sunt şi acolo o serie de tineri interesanţi", a spus Baciu. Oficialii pandurilor speră ca Baciu să-şi îndrepte atenţia şi spre Centrul de Copii şi Juniori de la Pandurii. Ionuţ Constantin şi Albert Voinea sunt în vederile lui Emil Săndoi, iar Daniel Ungur şi Ion Frunză se află în aceste zile invitaţi la Mogoşoaia, la selecţia naţionalei U 17. De asemenea, Pleaşcă şi Rada au făcut parte recent din naţionala U 20 a României la un turneu în Portugalia.

„Dacă nici la Liga a II-a nu le dăm şansa copiilor noştri să joace, atunci când regulamentul ne obligă să folosim doi sub 21 de ani, înseamnă că toată munca din ultimii patru ani a fost în zadar. Avem copii care vor să li se dea şansa de a îmbrăca tricoul echipei noastre, dar trebuie să li se acorde această şansă. Dacă jucătorii nu suferă şi pentru emblema clubului, nu poţi forma o echipă competitivă. Cei care vin doar pentru bani, după un anumit timp vor pleca în altă parte, fără să fie afectaţi că echipa nu şi-a îndeplinit obiectivul. În echipă ne mai trebuie şi jucători de-ai noştri, cărora să le fie ruşine când ies pe stradă pentru că rezultatele nu sunt cele aşteptate", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Acesta a mai precizat că Pandurii nu va transfera cinci juniori de la Ardealul, ci va decide cine rămâne după jocul amical organizat la Târgu Jiu.

„Nu avem cum să luăm cinci jucători juniori. Sunt cinci jucători propuşi să fie urmăriţi de noi, dar nu ştim câţi rămân", a spus Băloi.

Cantonamentul de la Herculane, anulat

 

Programul de pregătire al pandurilor a suferit modificări, oficialii gorjeni renunţând la cantonamentul de la Băile Herculane, ce ar fi trebuit să aibă loc în perioada 3-10 iulie.

„Programul de pregătire nu este încă definitiv, mai suferă modificări în această perioadă. Am decis să anulăm cantonamentul de la Herculane pentru că e mai bine să rămânem în Târgu Jiu şi să evaluăm lotul. Mai sunt jucători care vin în probe şi de aceea s-a luat această măsură să ne pregătim la Târgu Jiu. Pentru perioada 20 iulie – 1 august, se va stabili un stagiu de pregătire în Austria", a precizat preşedintele executiv, Eugen Pîrvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU