22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a renunţat la Conceicao

S-a renunţat la Conceicao

În timp ce situaţia contractuală a lui Wotte este confuză, finanţatorul Universităţii pregăteşte noua organigramă, în care nu va figura antrenorul portughez.

 

În această dimineaţă, lotul Universităţii este programat la vizita medicală de la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, reunirea propriu-zisă a lotului fiind anunţată pentru astă-seară, de la ora 20.00, la un restaurant. Conform site-ului clubului, începând de mâine va urma, până la startul noului sezon (24 iulie), o perioadă de pregătire în Bănie şi un stagiu peste hotare. La reunirea de astăzi nu vor fi prezenţi Florin Costea (aflat în Olanda pentru recuperare) şi Cătălin Crăciun, care urmează a fi supus unei intervenţii chirurgicale, cel mai probabil în această săptămână. Reamintim, Crăciun a fost diagnosticat cu o entorsă complexă – cu ruperea ligamentului colateral. Este posibil să ajungă astăzi Wobay, căruia i-a expirat împrumutul, dar şi alte nume surpriză.

Aproape toată săptămâna trecută s-a scris despre posibila numire a portughezului Antonio Conceicao ca principal al alb-albaştrilor, care urma să ajungă la Craiova în aceste zile, însoţit de colaboratori pentru noul staff tehnic, dar şi de câţiva jucători din Portugalia. Conform prosport.ro, Conceicao trebuia să fie ajutat de Baltasar (secund) şi Joao Renato (preparator fizic). În privinţa listei de jucători, aceasta îi cuprindea pe fundaşul Carlos Milhazes (fost la FC Timişoara în sezonul 2008/2009) şi pe mijlocaşul Fabio Felicio (ultima oară la Guimaraes), informaţii care au fost publicate de presa din Portugalia. Surse apropiate clubului Universitatea susţin însă că varianta Conceicao nu mai este de actualitate, din motive cunoscute doar de finanţatorul Mititelu, antrenorul Conceicao şi impresarul Marcel Popescu.

Cum bugetul auster nu-i permite finanţatorului Universităţii să aducă nume sonore de antrenori, probabil că s-a reorientat spre cei la îndemână, cum ar fi Jery Gane, Fane Stoica ş.a.m.d. Gane a semnat însă un nou contract cu Gaz Metan CFR Craiova, iar „Mourinho" neagă că i s-ar fi făcut o ofertă: „Recunosc, am fost întrebat de cineva din anturajul lui Mititelu despre o eventuală colaborare cu Universitatea. Atât, nimic mai mult. Nu o pot numi ofertă din moment ce nu a venit direct de la patron. De fapt, eu sunt încă sub contract cu Farul până la sfârşitul lunii iunie".

 

Wotte: Urez Ştiinţei un viitor mai bun

 

Antrenorul olandez, aflat în vacanţă, a evitat să comenteze situaţia de la Universitatea, mărginindu-se doar să afirme că, în opinia sa şi a avocatului său, clubul Universitatea Craiova a încălcat unilateral contractul existent. „Regret că am fost implicat în această situaţie şi pot să spun că atunci când m-am întâlnit prima dată cu reprezentanţii clubului nu mi-am imaginat că se va ajunge la aşa ceva. Din păcate, aceasta este realitatea. Le doresc tuturor jucătorilor şi fanilor echipei să aibă parte de un viitor mai bun!", a afirmat Wotte.

Antrenorul Mark Wotte nu este singurul tehnician care a avut litigii financiare cu Ştiinţa, în această „galerie" înscriindu-se Nicolo Napoli, Fane Crişan, Daniel Mogoşanu şi Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII