16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii contestă în continuare promovarea mureşenilor

Pandurii contestă în continuare promovarea mureşenilor

FCM Târgu Mureş, club înfiinţat în 2008, a cărui promovare în Liga I este contestată de Pandurii Târgu Jiu, nu a primit licenţa anul trecut pe motiv că nu avea trei ani de afiliere la FRF. Între timp, problema s-a rezolvat!

 

„Mureşul nu poate juca în Liga I. Până în 2011 nu au cum să primească licenţa. La data luării deciziei de refuzare a acordării licenţei pentru sezonul 2009/2010, respectiv pe 25 mai 2009, clubul din Târgu Mureş nu a prezentat dovada că este continuatorul activităţii fotbalistice a secţiei de fotbal a clubului polisportiv AS Unirea Sânnicolau Mare. Ei au preluat doar numele, nu şi patrimoniul clubului", anunţa în urmă cu un an Viorel Duru, şeful Comisiei de Licenţiere. În 2010, după doi ani de la înfiinţare, FCM Târgu Mureş a primit licenţa aducând acte care să ateste că este continuatorul celor de la Sânnicolau Mare. Dacă actele au existat, de ce nu le-au prezentat şi în urmă cu un an?!

„Clubul din Târgu Mureş a prezentat la FRF documentaţia completă privind situaţia juridică, din care reiese că secţia de fotbal a AS Unirea Sânnicolau Mare s-a separat de clubul polisportiv, şi-a schimbat denumirea în FCM Târgu Mureş şi are sediul social în Târgu Mureş, toate acestea fiind consfinţite prin hotărâre judecătorească. Pentru a obţine certificat de identitate sportivă, clubul FCM a prezentat la MTS statutul asociaţiei, în care se preciza că este continuatorul activităţii secţiei de fotbal a AS Unirea Sânnicolau Mare", a spus Duru în 2010. Şi atunci se naşte o nouă întrebare: cum de Unirea Sânnicolau Mare a continuat activitatea în Liga a III-a în seria a V-a, unde a terminat campionatul 2009-2010 pe locul 14, dacă s-a transformat cu nume şi patrimoniu în FCM Târgu Mureş?

Deşi a primit un răspuns negativ din partea FRF la memoriul prin care contesta legalitatea promovării echipei FCM Târgu Mureş, clubul Pandurii va continua demersurile sale pe căile legale pe care le mai are la dispoziţie. „Nu suntem mulţumiţi de răspunsul pe care l-am primit din partea Departamentului Licenţe şi Afilieri al FRF şi vom continua demersurile noastre pentru a afla adevărul. Federaţia Română de Fotbal nu îşi poate permite în prezent să mai facă greşeli în privinţa acordării licenţelor după raportul expertului UEFA de anul trecut, care a sancţionat extrem de dur FRF. Avem încredere că acest caz va fi tratat cu toată seriozitatea şi se va lua o decizie bazată pe documente şi regulamentele aflate în vigoare", a declarat pentru site-ul oficial secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

 

Rusu, ofertat de Braşov şi Brăneşti

 

Fotbalistul polivalent de la Pandurii Târgu Jiu, Adrian Rusu, este dorit de două echipe din Liga I, FC Braşov şi Victoria Brăneşti, însă nici una nu este dispusă să plătească pentru a-şi asigura serviciile gorjeanului.

„Oferta celor de la Victoria Brăneşti este reală, ei vor să mă aibă în echipă, dar acum trebuie ca şi cluburile să se înţeleagă. Ei şi-ar dori să merg acolo fără să plătească vreo sumă de transfer, fiind dispuşi chiar şi la varianta unui împrumut pentru un sezon. Eu am discutat cu domnul Pârvulescu despre această ofertă şi acum aştept să văd cum vor rezolva această problemă a transferului meu la Brăneşti. Discuţii am avut şi cu cei de la FC Braşov. Am fost sunat de acolo, dar şi la Braşov sunt probleme şi ar dori tot un împrumut al meu pentru un an", a declarat Adrian Rusu pentru www.sportingorj.ro. Rusu este de acord să plece de la Pandurii doar în condiţii avantajoase şi pentru club, altfel preferă să pună „umărul" la revenirea pandurilor în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII