8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerbia, fără replică

Serbia, fără replică

Serbia – Ghana 0-1

Stadion „Loftus Versfeld“, Pretoria, spectatori: 39.000.

A marcat: Gyan ‘83 (penalti)

Serbia: Stojkovic – Kolarov, Vidic, Lukovic, Ivanovic – Jovanovic (‘75, Subotic), Stankovic, Milijas (‘61, Kuzmanovic), Krasic – Zigic (‘68, Lazovic), Pantelic. Selecţioner: Radomir Antici.

Ghana: Kingson – Pantsil, Vorsah, Mensah, Sarpei – Annan, Prince (‘90, Addy) – Tagoe, K. Asamoah (‘72, Appiah), A. Ayew – A. Gyan (‘90, Abeyie). Selecţioner: Milovan Rajevac.

Cartonaş roşu: Lukovic ‘73.

 A arbitrat: Hector Baldassi (Argentina).

„Brazilienii Europei“ au părăsit stadionul din Pretoria cu capul plecat după ce au fost învinşi de cea mai tânără naţională prezentă la CM 2010.

 

Făcând parte din aceeaşi grupă cu Germania, Serbia şi Ghana au intrat ieri pe stadionul de Pretoria ştiind că unul dintre cele două locuri calificante este acontat, teoretic, de „panzere", iar lor nu le rămâne decât să se lupte pentru cealaltă poziţie care asigură accederea în optimile de finală.

Calificată la pas la acest turneu final, după ce a depăşit în faza grupelor rivalele Franţa şi România, Serbia nu a reuşit să demonstreze în partida de ieri
că-şi merită renumele de „Brazilia Europei". Selecţionerul Radomir Antici a schimbat stilul de joc al „plavilor", dându-i un accent britanic, bazat pe faze fixe şi acţiuni pe benzi, urmate de centrări în careu spre „turnul" Zigic. De cealaltă parte, selecţionerul sârb al Ghanei, Milovan Rajevac, care nu a beneficiat de aportul starului lui Chelsea, Essien, a încercat să profite de avântul jucătorilor săi, care alcătuiesc cea mai tânără naţională prezentă la acest turneu final, cu o medie de vârstă de 24,1 ani.

În prima parte meciului, cele două echipe au părut că se tem una de cealaltă şi nu s-au avântat în ofensivă. Totuşi, tinerii jucători ghanezi au încercat să forţeze prin incursiuni rapide blocul defensiv al „plavilor", însă Asamoah (‘15, ‘21) şi Mensah (‘19) nu au reuşit să-l învingă pe Stojkovic. Sârbii au lucrat foarte mult la antrenamente fazele fixe şi au pus în pericol poarta lui Kingson la loviturile libere, iar Pantelic (‘27) şi Kolarov (‘29) au fost aproape de gol. Totuşi, primul şut pe poarta Ghanei a fost expediat abia în minutul 38, când Stankovic l-a pus la încercare pe goalkeeperul african cu o execuţie de la 20 de metri.

Ghana a jucat mai bine în debutul reprizei secunde, iar André Ayew (‘53) şi Gyan (‘60) au ratat de puţin ţinta, în timp ce „plavii" s-au remarcat printr-o singură acţiune, irosită cu seninătate de Zigic. În minutul 73, Serbia a rămas în inferioritate numerică, Lukovic fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaş galben. Cu un om mai puţin pe teren, Serbia a avut trei mari ocazii de gol în trei minute, irosite însă de Krasic (‘79), Vidic (‘80) şi Ivanovic (‘81). Ghanezii au deschis scorul în minutul 83, Gyan transformând un penalti acordat ca urmare a unui henţ în careu comis de Kuzmanovic. Forţaţi de împrejurări, „plavii" au forţat în ofensivă, însă fără rezultat, fiind nevoiţi să părăsească stadionul din Pretoria cu capul plecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS