12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCardoso, tot oltean, dar în Liga I

Cardoso, tot oltean, dar în Liga I

Fundaşul pandurilor, Alexandre Cardoso, ar putea juca la Universitatea Craiova în cazul în care cluburile ajung la o înţelegere în privinţa sumei de transfer.

 

Brazilianul Alexandre Cardoso a fost ofertat de către Universitatea Craiova, care a acceptat să plătească un milion de euro pentru a-şi asigura serviciile fundaşului de la Pandurii. Singurul impediment în calea realizării transferului este modalitatea de plată. Gorjenii vor banii într-o singură tranşă, în timp ce Craiova vrea să-i achite în rate. În lipsa preşedintelui CA, Marin Condescu, negocierile se poartă cu directorul SNLO, Dan Burlan. „Am discutat să-l transferăm la Craiova pe Cardoso, dar dacă plătesc un milion de euro acum, nu eşalonat cum vor ei. Mai există în discuţii şi varianta de a-l da împrumut celor de la Craiova, ca apoi să revină la Pandurii, dar mai discutăm", a precizat Dan Burlan, reprezentantul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), principalul finanţator al pandurilor, pentru Mediafax.

Cardoso se află pe lista de achiziţii şi a cluburilor Dinamo şi Rapid, dar a fost monitorizat şi de cluburi din afara ţării în returul sezonului trecut. „O să-l dăm clubului care are oferta cea mai bună, dacă vor exista şi oferte de la alte echipe. Preferăm Craiova, pentru că e mai aproape de noi. Sunt tot olteni şi am vrea să-l trimitem acolo ca să-l mai putem urmări şi noi", a spus Burlan.

 

Sârbii nu vor în „B“

 

Martinovic, Vranjes şi Basara, fotbaliştii sârbi impresariaţi de Zvonko Milojkovic, refuză să joace cu Pandurii în liga secundă. Doar Martinovic ar fi cu adevărat o pierdere pentru panduri, ceilalţi nefiind atât de importanţi.

„Jucătorii mei nu vor juca la Divizia B. Sunt decis, le caut echipe. Trebuie să vorbesc cu domnul Condescu, dar e dispărut, nu dau de el. Nici vorbă să fiu de acord să-i las la Liga a II-a. Martinovic nu rămâne nici dacă i se dau aceiaşi bani. Am mai multe variante unde să-i duc pe băieţii mei. Nu ştiu cât ar putea cere un club care a retrogradat pe un jucător. Băieţii au dat totul pentru echipă", a mai declarat Milojkovic.

Novak Martinovic a fost om de bază în defensiva gorjenilor şi a avut evoluţii apreciate, însă Vranjes şi Basara nu au rupt gura târgului, ultimul evoluând doar 55 de minute în Liga I în sezonul trecut.

Şi Adrian Rusu este pe picior de plecare, fiind ofertat de nou-promovata Victoria Brăneşti, ca şi Alexandru Păcurar care poate ajunge la CFR Cluj, FC Vaslui sau Steaua Bucureşti.

 

Trial la Memorial

 

Conducerea clubului Pandurii, administrativă şi tehnică, va evalua tinerii fotbalişti din judeţul Gorj de la nivelul echipelor de Liga a III-a cu prilejul Memorialului „Traian Predulescu", ediţia I, ce va avea loc în această săptămână la Târgu Jiu, pe terenul sintetic. Fotbaliştii echipelor Pandurii, Minerul Mătăsari, Ralbex Turcineşti şi Jiul Rovinari se vor lupta pentru trofeu, dar, mai ales, să-l impresioneze pe tehnicianul recent instalat pe banca pandurilor, Marius Baciu. Cu acest prilej, Pandurii II va fi premiată de FRF cu un trofeu pentru câştigarea seriei a V-a din Liga a III-a, iar clubul le va oferi fotbaliştilor o primă de câte 500 de euro.

„Aveam o datorie morală faţă de Traian Predulescu, care a fost un om deosebit şi un antrenor foarte bun la clubul Pandurii Târgu Jiu şi am decis ca din acest an să se organizeze în fiecare vară câte o ediţie a acestui memorial. Turneul e un semn de recunoaştere pentru întreaga activitate desfăşurată în lumea fotbalului, atât ca jucător, cât şi ca antrenor", a afirmat pentru site-ul clubului secretarul general, Daniel Băloi.

Programul Memorialului „Traian Predulescu": miercuri: Ralbex Turcineşti – Minerul Mătăsari (ora 17.00), Pandurii II – Jiul Rovinari (ora 19.00); joi: învinsele vor juca finala mică (17.00), iar învingătoarele se vor întâlni în finala mare de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII