5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorel Stoica, pus la zid de Ştiinţa

Dorel Stoica, pus la zid de Ştiinţa

Fostul căpitan al Universităţii este dorit în acest moment de câteva grupări din România (printre care şi Steaua), dar există o clauză potrivit căreia el poate evolua la o altă echipă decât Craiova doar dacă respectiva echipă va plăti despăgubiri.

Site-ul clubului a postat vineri un comunicat în care oficialii alb-albaştri prezintă situaţia lui Dorel Stoica.

„În luna februarie a acestui an, cele două părţi (clubul şi jucătorul) au convenit, printr-un act oficial, ca jucătorul să poată evolua, liber de orice sumă, la orice club din afara României, având promisiunea fermă (prevăzută şi în documentul oficial) din partea acestuia că nu va juca niciodată la o echipă din România. În acest sens, în această înţelegere s-a prevăzut şi o sumă de despăgubire în situaţia în care jucătorul nu-şi va respecta promisiunea.

Jucătorul Dorel Stoica, fost căpitan al FC Universitatea Craiova, a beneficiat de această facilitate ca un gest de respect al clubului faţă de căpitanul echipei, pentru a pleca în străinătate şi pentru a-i fi mai bine din punct de vedere financiar, fiind în ultimii patru-cinci ani ai carierei.

Cheltuielile totale efectuate de FC Universitatea Craiova cu jucătorul Dorel Stoica, în perioada în care a activat la acest club, respectiv iunie 2005 – februarie 2010, sunt de circa 1.300.000 de dolari, în această cifră incluzându-se preţul de achiziţie de la FC Caracal, drepturile salariale, plus taxele şi impozitele aferente.

În urmă cu circa trei săptămâni, FC Universitatea Craiova şi-a manifestat intenţia de a-l reînrola pe Dorel Stoica în cadrul echipei, însa am renunţat la această idee după ce am constatat că, deşi acesta afirma că-şi doreşte să revină la Universitatea, negocia în secret (avem date certe în acest sens) cu alte grupări din România, la care îşi dorea cu adevărat să evolueze.

Am considerat că este un gest fără onoare, ce contravine spiritului alb-albastru, ca un jucător ce a fost căpitanul Universităţii Craiova timp de patru ani să-şi dorească să evolueze la rivalele Ştiinţei, după ce clubul a făcut atât de multe pentru el.

Nu există nici o încălcare a dreptului la muncă, iar condiţia expresă pentru a deveni liber de a semna în afara României este ca, până în 2014, Dorel Stoica să nu joace în România, iar dacă o va face, să plătească despăgubiri", se arătă în comunicatul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII