11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConceicao, un Mourinho mai mic

Conceicao, un Mourinho mai mic

Fostul jucător al Craiovei Maxima, Grigore Ciupitu, crede că Ştiinţa va face o alegere bună prin aducerea portughezului Antonio Conceicao.

 

Antonio Conceicao este aşteptat la începutul săptămânii viitoare la Craiova, având în vedere că marţi, 15 iunie, alb-albaştrii se vor reuni pentru a demara pregătirile noului sezon. Acesta va aduce cu el şi o jumătate de echipă, noii fotbalişti urmând să umple golurile din primul unsprezece. „Nu trebuie să-mi dai banii chiar acum, sunt dispus să mai aştept până îţi vei rezolva problemele. Am şase jucători portughezi liberi de contract pe care vreau să-i aduc la Craiova, în rest, nu îmi mai trebuie achiziţii", ar fi fost, conform GSP, mesajul prin care portughezul l-a convins pe finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, să-l aducă la Universitatea. Conceicao vine după un eşec cu Belenenses, grupare care a retrogradat din prima ligă portugheză la finalul acestui sezon, însă în România, pe când antrena CFR Cluj, a lăsat o impresie bună.

De altfel, fostul jucător al Universităţii, Grigore Ciupitu, apreciază alegerea făcută de olteni. „Când mă gândesc la Portugalia, am emoţii, pentru că am jucat la Lisabona, cu Benfica, pe când eram fotbalist la Craiova (1983 – n.r.). Am făcut 0-0 atunci. Eu cred că fotbalul portughez este unul de o foarte mare calitate. Antonio Conceicao este un antrenor provenit din acest fotbal şi, dacă ne uităm la cel mai bun antrenor al momentului, Jose Mourinho, vedem că el vine tot din Portugalia. Cred că este o alegere bună", a declarat Ciupitu la Sport Total FM. Conceicao a obţinut deja două trofee în România, Cupa şi Supercupa, ambele în 2009, cu CFR Cluj.

 

Silviu Lung Jr., lider
în sondajul fanilor

 

Debutant la echipa naţională de seniori a României, Silviu Lung Jr. se află printre favoriţii suporterilor alb-albaştri care au fost invitaţi pe site-ul oficial al clubului să voteze jucătorul care le-a plăcut cel mai mult în sezonul 2009-2010. Portarul Ştiinţei avea ieri 28 la sută, fiind pe primul loc în topul preferinţelor fanilor. Pe locul doi se afla bulgarul Valentin Iliev, cu 18 la sută din voturi. Deşi nu a evoluat în acest retur decât şase etape, accidentându-se grav în meciul cu Poli Iaşi de la Severin, Florin Costea ocupă a treia treaptă a podiumului (16%). Pe poziţia a patra se află Andrei Prepeliţă, actualul căpitan al Universităţii. Chiar dacă nu a evoluat la Craiova în acest retur, leonezul Julius Wobay a strâns 4 la sută din sufragii, la fel ca şi Valerică Găman sau Spase Dilevski. Fanii olteni îşi pot vota în continuare favoriţii pe site-ul oficial al clubului.

 

Juniorii Ştiinţei au ratat finala

 

Echipa de juniori B a clubului Universitatea Craiova a pierdut ieri, pe stadionul „Ion Oblemenco", manşa retur a semifinalei cu Viitorul Constanţa, scor 1-5, şi a ratat prezenţa în ultimul act al Campionatului Naţional de Juniori, după ce în tur remizase (1-1). Singurul gol al craiovenilor a fost marcat de Badea. Antrenorul Ion Ciocan a folosit următoarea echipă: Nedelcovici – Andruţă, G. Mişu, Suciu, Belu – Copilescu, Bălan, Floroaia, Badea – Lupu, Căle. Au mai jucat: Călin, Ciolan, Stoichiţoiu şi Berbecel. Urmărită din tribună de patronul Gică Hagi, Viitorul Constanţa s-a dovedit mai bună la toate capitolele, fizic şi tehnico-tactic, reuşind o victorie fără dubii. Craiovenii vor juca pentru medaliile de bronz, finala mică a întrecerii urmând să aibă loc marţi, 15 iunie, la Mogoşoaia, contra echipei FC Timişoara, depăşită în cealaltă semifinală de Dinamo.

 

„U“ FEFS Craiova, în semifinale

 

Formaţia de juniori 1997 a celor de la „U" FEFS Craiova s-a calificat în semifinalele turneului de juniori D. Elevii pregătiţi de Bogdan Budescu au câştigat toate cele trei meciuri disputate la faza zonală disputată în Craiova:7-1 cu FC Oltchim Râmnicu Vâlcea, 1-0 cu FC Drobeta şi, ieri, 2-0 cu Pandurii Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII