10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPopa, alegerea celor de la Pandurii

Popa, alegerea celor de la Pandurii

După ce îşi va rezilia contractul cu UTA Arad, „Popică“ ar putea semna cu gruparea din Târgu Jiu. Părţile au căzut de acord asupra unei colaborări pentru viitorul sezon, obiectivul fiind repromovarea Pandurilor în Liga I.

 

Fostul antrenor al UTA Arad, Ionuţ Popa, ar fi trebuit să ajungă vineri de dimineaţă în oraşul lui Brâncuşi, dar a întârziat deoarece primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a încercat pe ultima sută de metri să-l convingă pe „Popică" să continue proiectul început la UTA Arad. Popa s-a înţeles cu Pandurii, dar contractul cu oltenii nu se va semna până când nu-şi va rezilia înţelegerea cu UTA, valabilă încă un an. Obiectivul echipei Pandurii Târgu Jiu pentru viitorul sezon este revenirea imediată în Liga I, numirea lui Popa fiind un avantaj pentru gorjeni. Tehnicianul arădean este deja familiarizat cu lupta pentru promovare din seria a doua, unde va fi repartizată formaţia din Târgu Jiu. UTA, condusă de Ionuţ Popa de pe banca tehnică, a ratat promovarea în Liga I pe ultima sută de metri, iar faptul că situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit l-a determinat pe antrenorul arădean să părăsească „Bătrâna Doamnă".

 

Speranţe cu… zecimale

 

Pandurii încă speră să evolueze în Liga I în sezonul următor. Modalitatea prin care gorjenii ar putea continua în primul eşalon rămâne însă un mister. Cum toate echipele din Liga I şi din Liga a II-a cu şanse la promovare au primit licenţa pentru sezonul 2010-2011, pandurii nu ar mai avea, practic, nici o şansă să continue în Liga I. Şi totuşi, jucătorii mai speră, procentul de reuşită fiind, ce-i drept, foarte mic, sub 1%. Portarul Răzvan Stanca a făcut o declaraţie oarecum confuză: „Am vorbit cu preşedintele Condescu şi de varianta cu Pandurii în Liga I, dar şi varianta de Liga a II-a. Ce a fost acolo rămâne între mine şi el! Nici nu e sigur 100% că echipa e în liga a doua. Pe 10 iunie aflăm totul. Poate rămânem în Liga I! Nu ştiu când e reunirea, ni s-a spus că vom fi anunţaţi telefonic atunci când trebuie să revenim la antrenamente". Şi Florin Popete încă are speranţe de Liga I: „Cred că mai avem ceva şanse să rămânem în Liga I. Dacă nu voi găsi unde să joc, mai am un an de contract şi probabil o să joc şi la Liga a II-a".

 

Chibulcutean continuă la Târgu Jiu

 

Deşi conducerea anunţase că va demara planul „B" imediat după anunţul Comisiei de Licenţiere, gruparea gorjeană nu a făcut vreo mutare pe piaţa transferurilor nici după o săptămână. Cu excepţia jucătorilor care au încheiat contractul cu Pandurii, Raskovic, Lazic şi Stancu, nimeni nu a părăsit, deocamdată, Pandurii. Nici măcar Păcurar şi Stanca, ei având permisiunea lui Marin Condescu de a se transfera la o echipă de Liga I în cazul în care formaţia va evolua în liga secundă din toamnă.

Aflat în vacanţă la Tihuţa, fundaşul central Alin Chibulcutean, fotbalistul cu cele mai multe minute jucate în tricoul pandurilor în sezonul recent încheiat, spune că şi-ar dori să evolueze tot în Liga I cu Pandurii. „Sper să mai joc cu Pandurii în Liga I. Oferte concrete de a pleca de la Pandurii nu am pentru că eu mai am un an contract şi mi-aş dori să mai rămân aici. Acum depinde şi ce se vrea la Pandurii", a declarat Chibulcutean pentru site-ul sportingorj.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS