6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern şi Rangers, cumpărate de mafie

Bayern şi Rangers, cumpărate de mafie

Zenit Sankt Petersburg pare să fi câştigat Cupa UEFA în 2008 cu ajutorul mafioţilor ruşi, care ar fi cumpărat semifinala cu echipa bavareză şi finala cu formaţia din Glasgow.

 

Cotidianul iberic ABC a informat ieri că UEFA a luat legătura cu Audienţa Naţională şi Direcţia Anticorupţie din Spania pentru o colaborare în ceea ce priveşte eventuale informaţii referitoare la cumpărarea de către mafia rusă a unor meciuri din competiţiile europene, fiind vizate echipele Zenit Sankt Petersburg, Bayern München şi Glasgow Rangers. Prima reuniune a avut loc pe 30 aprilie, când un oficial al UEFA a mers la Madrid cu un investigator pentru a discuta cu responsabilii acestui caz.

 

Mafioţii ruşi au vorbit prea mult la telefon

 

Una dintre echipele vizate de anchetă este Bayern München, care apare în unele convorbiri interceptate în luna mai de Garda Civilă în cadrul „Operaţiunii Troika", desfăşurată împotriva mafiei ruse. În cadrul acestei operaţiuni, realizată în iunie 2008, au fost reţinuţi, între alţii, şefii mafiei Ghenadi Petrov, Leonid Khristoforov şi Vitali Izgilov. Pe 1 octombrie 2008, ziarele ABC şi El Pais au scris despre conversaţiile compromiţătoare care ar fi dus la cumpărarea semifinalei şi finalei Cupei UEFA din acel an, în schimbul a 50 de milioane de euro. Competiţia a fost câştigată de echipa Zenit din Sankt Petersburg, oraşul lui Petrov. Pentru a câştiga Cupa UEFA, Zenit a eliminat în semifinale pe Bayern München, care a suferit una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istoria sa, în meciul retur, scor 4-0. Zenit s-a impus apoi în finală, cu 2-0, în faţa lui Glasgow Rangers.

În convorbirile interceptate, doi şefi ai mafiei, Ghenadi Petrov şi Leonid Khristoforov, au făcut referire la aceste meciuri sugerând în mod clar că mafia rusă le-ar fi cumpărat. Ca urmare a acestor informaţii, Baltasar Garzón, atunci şeful Secţiei 5 a Audienţei Naţionale, a deschis o anchetă şi a cerut şi autorităţilor din Berlin să facă acelaşi lucru. La data la care au apărut primele informaţii despre cazul în speţă, Bayern München şi Glasgow Rangers au susţinut că nu sunt implicate în această poveste murdară şi că sunt gata să colaboreze cu organele de anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS