6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au părăsit Openul Franţei

Românii au părăsit Openul Franţei

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru (32 WTA) a ratat calificarea în optimi la turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, fiind învinsă, în turul trei, de sportiva daneză Caroline Wozniacki (3 WTA), scor 6-3, 6-4, după o oră şi 46 de minute, informează Mediafax. Pentru participarea la turneul parizian, eleva lui Adrian Marcu şi Daniel Dobre s-a ales un cec de 42.000 de euro. Din nefericire, Alexandra Dulgheru a fost eliminată şi în proba de dublu. Bucureşteanca de 21 de ani (1,72 metri, 61 kg) şi partenera sa, Alberta Brianti (Italia), au ratat calificarea în turul trei fiind învinse cu scorul de 7-5, 7-6 (7/2) de cuplul Gisela Dulko (Argentina) / Flavia Pennetta (Italia), cap de serie numărul 5. Pentru accederea până în turul doi, Dulgheru şi Brianti au obţinut un cec de 7.500 de euro.

Nici Edina Gallovits, nici Monica Niculescu nu continuă la French Open în proba de dublu. Edina Gallovits (26 de ani) şi Melanie Oudin (SUA) au ratat calificarea în turul trei, fiind învinse de cuplul Kveta Peschke (Cehia) / Katarina Srebotnik (Slovenia), cap de serie numărul 12, cu scorul de 6-0, 6-1. La rândul său, olteanca Monica Niculescu (23 de ani) şi germanul Michael Kohlmann au ratat calificarea în turul doi la dublu mixt, după ce au pierdut confruntarea cu Andrea Hlavackova (Cehia) /Michal Mertinak (Slovacia), cu scorul de 6-2, 5-7, 10-8.

Ultimul reprezentant al României la Roland Garros, Victor Hănescu (28 de ani), a fost eliminat şi el în turul trei. Elevul lui Firicel Tomai, Sorin Gabriel Oprea, cap de serie numărul 31, a ratat calificarea în optimile de finală, fiind învins de sârbul Novak Djokovici (3 ATP), cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, 6-2. În urma participării în această fază a competiţiei din Hexagon, Victor Hănescu a fost răsplătit cu un cec de 42.000 de euro şi 90 de puncte ATP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS