16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala lui Răzvan, mai slabă ca Ucraina

Naţionala lui Răzvan, mai slabă ca Ucraina

Ucraina – România 3-2

Stadion „SKA“, spectatori: 15.000.

Au marcat: Aliev ‘16, Konoplianka ‘77, Tamaş ‘80 (aut.) / Tamaş ‘56, Daniel Niculae ‘65

România: Lobonţ – Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ – Roman (‘78, Deac), Rădoi, Ghioane (‘46, Cociş), Cr. Tănase (‘85, Răduţ) – Bilaşco (‘83, Mazilu), A. Cristea (‘46, M. Niculae). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Ucraina: Piatov – Cigrinski, Kobin (‘58, Oleniuk), Oşipko (‘62, Polevoi), Timoşciuk, Mihalik, Gusev (‘86, Fedeţkîi), Aliev (‘89, Seleznov), Konoplianka – Milevski (‘83, Rotan), Şevchenko (‘92, Hudobiak). Antrenor: Mirek Markevici.

A arbitrat: Pavel Kralovec (Cehia).

Băieţii lui Lucescu au pierdut amicalul de la Lvov şi au arătat că mai au mult de lucru până să se califice la un turneu final.

 

Prima reprezentativă a României a pierdut cu 3-2 amicalul de la Lvov, disputat cu Ucraina, aceasta fiind totodată prima înfrângere înregistrată în faţa vecinilor de la nord în istoria confruntărilor directe. Cu Bilaşco, în premieră la naţională titular, şi cu Chivu, proaspăt câştigător al Ligii Campionilor, echipa condusă de Răzvan Lucescu a început prost meciul şi nu a reuşit mai nimic în prima repriză.

Lobonţ a luat un gol de la 40 de metri în minutul 38, fiind învins de Aliev, iar Ucraina a intrat în avantaj la pauză. În repriza secundă, jocul României s-a îmbunătăţit vizibil, dar rezultatul de la finalul partidei tot nu ne-a fost favorabil, în special din cauza greşelilor comise în defensivă. Gabi Tamaş a marcat golul de 1-1, după o gafă a portarului ucrainean asemănătoare cu cea a lui Lobonţ, iar Daniel Niculae, introdus în locul lui Andrei Cristea, i-a dus pe tricolori în avantaj cu un şut din 16 metri, după o acţiune personală. Era minutul 65 şi nimeni nu se mai gândea că România va pierde această partidă. Dar, în minutul 77, Konoplianka a egalat cu un şut la colţul scurt, profitând de lejeritatea cu care a fost tratat de către Maftei şi Tamaş, care chiar au avut un scurt dialog în timp ce jucătorul ucrainean pătrundea nestingherit în careu şi şuta la poartă. Cu zece minute înainte de final, Şevcenko a trimis o „scăriţă" peste Lobonţ, iar Chivu şi Tamaş l-au ajutat pe ucrainean trimiţând balonul spre propria poartă.

Naţionala va juca alte două partide amicale: contra Macedoniei (pe 2 iunie, la Villach, de la ora 20.00 – ora României) şi Honduras (pe 5 iunie, la St. Veit an der Glan, de la ora 20.30 – ora României).

Lucescu a dat vina
pe arbitraj

 

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, sâmbătă seară, la Sport.ro, că arbitrajul brigăzii din Cehia „a fost revoltător" în partida amicală pe care echipa României a pierdut-o în faţa formaţiei Ucrainei, cu scorul de 2-3 (0-1). „Nu am comentat arbitrajele, nu m-am plâns niciodată, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost revoltător. Chiar acum patru zile am avut o discuţie cu tata, vorbeam că e un meci acasă, că au nevoie de victorie, şi mi-a zis să mă aştept la un arbitraj ostil. Aşa a fost, din păcate. Şi-au bătut joc de munca acestor băieţi. Au fost multe măgării ale arbitrilor la această partidă. Afectează modul în care s-a pierdut, am avut jocul în mână şi au fost toate aceste măgării, care duc la frustrare", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a precizat că echipa a fost taxată în momentele bune pe care le-a avut în joc. „Am avut momente mai proaste, dar am avut şi momente bune. Culmea e că atunci când am avut momente bune am fost taxaţi. E un meci amical, din care rămânem cu lucruri frumoase, pot să apreciez evoluţia lui Bilaşco, mi-a plăcut foarte mult şi Cociş, care a fost foarte disciplinat tactic, a dat un plus de consistenţă, de disciplină tactică", a explicat el. Selecţionerul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atacanţi, care au recuperat multe baloane, însă le-au pierdut cu uşurinţă: „Lobonţ a făcut greşeala de la primul gol, dar există şi greşeala lui Pitov, dar e uşor să găsim vinovaţi. Nu vreau să critic atacanţii, însă când trebuie să alergi ca să recuperezi şi în secunda următoare mingea este la adversar este o risipă de efort şi nu este normal".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU