6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGângioveanu: Mi-aş dori să plec de la Universitatea

Gângioveanu: Mi-aş dori să plec de la Universitatea

Jucătorul Ştiinţei a făcut o declaraţie surprinzătoare după golul superb înscris la naţionala de tineret, care a învins Serbia, la Severin, cu 3-1.

 

Selecţionata de tineret pregătită de Emil Săndoi a învins miercuri seară naţionala similară a Serbiei, scor 3-1, după un meci în care „tricolorii mici" au fost conduşi cu 1-0 la pauză. La reluare, Gângioveanu a reuşit să egaleze cu un şut la vinclu din colţul careului de 16 metri, apoi România s-a desprins, câştigând meciul după ce Liviu Ganea şi Hora au punctat şi ei. „Mă bucur că am reuşit să marchez şi să batem Serbia, o echipă care are în componenţă şi jucători din Serie A. Am răzbunat într-un fel naţionala mare, care a fost surclasată ultima oară de Serbia. Se pare că la naţionala de tineret înscriu mai des pentru că mi se dă mai multă libertate în joc. Mi-aş dori să plec de la Universitatea şi să evoluez mai mult, însă deocamdată nu vreau să vorbesc despre ofertele pe care le am din Liga I", a declarat Cosmin Gângioveanu la finalul meciului. Declaraţia sa i-a deranjat pe oficialii clubului Universitatea, care bănuiesc faptul că în spatele acestuia s-ar afla persoane care îl influenţează negativ. „Dacă nu dădea golul ăla, mai declara Gângioveanu că vrea să plece de la Universitatea. Cineva îl sfătuieşte prost", spun oameni din club. Gângioveanu a mai mişcat în front şi în trecut, fiind cunoscut scandalul dintre el şi patronul Adrian Mititelu pe tema bacalaureatului, care s-a finalizat cu un împrumut la Vaslui, de unde a revenit în iarnă. Mijlocaşul oltean a jucat în 15 meciuri pentru Universitatea în acest retur, în nouă fiind titular. În lipsa altor soluţii, vânzarea lui Gângioveanu ar însemna o gură de oxigen din punct de vedere financiar pentru clubul oltean, care încă are restanţe salariale faţă de jucători şi ceilalţi angajaţi.

 

Iliev, ca şi plecat

 

Dacă în privinţa lui Gângioveanu lucrurile sunt nedecise, în cazul lui Valentin Iliev situaţia este aproape clarificată, acesta fiind dorit de CSKA Sofia, unde va merge, după toate probabilităţile, împreună cu Eugen Trică. „Iliev este ca şi plecat, şansele sunt aproape nule să mai rămână la Universitatea", susţin surse apropiate grupării oltene. Bulgarul s-a integrat foarte bine în echipa alb-albastră şi va fi o pierdere importantă pentru Ştiinţa, care trebuie să caute urgent soluţii pentru a-şi asigura centrul defensivei. Cum în retur juveţii au avut probleme în apărare ori de câte ori a lipsit unul dintre fundaşii centrali de bază, Găman sau Iliev, devine foarte clar că Universitatea va avea nevoie de cel puţin un stoper cu experienţă. Una dintre variante ar fi revenirea lui Dorel Stoica, acesta din urmă intenţionând să nu-şi mai prelungească înţelegerea cu Al-Ettifaq (Arabia Saudită). Dorel Stoica a evoluat în perioada 2005-2009 la Universitatea, iar în iarnă a plecat în Arabia Saudită după unele neînţelegeri financiare cu patronul Adrian Mititelu, care a preferat să-l lase să meargă în străinătate decât să-i plătească salariul de 380.000 de dolari pe an. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Julius Wobay, leonezul fiind împrumutat la Limassol, însă oficialii clubului au anunţat că-l vor „repatria", chiar dacă jucătorul vine după o operaţie de menisc, nefiind în totalitate refăcut. Alţi jucători cu viitor incert sunt Paunovic, Bădoi şi Bălace, doar ultimul având şanse să rămână la Craiova, dacă Adrian Porumboiu va ajunge la un acord cu Adrian Mititelu.

Tineret: România – Serbia 3-1

Au marcat: Gângioveanu ‘47, L.Ganea ‘67, Hora ‘77 / Ubiparip ‘16.

România: Lungu – Râpă, Găman (‘46, R. Zaharia), Gardoş, Pârvulescu (‘46, Hora) – Torje (‘65, C. Cristea), Bărboianu, Sburlea (‘46, Onicaş), Gângioveanu (‘78, Măţel) – L. Ganea, M. Costea (‘46, A. Ioniţă). Antrenor: Emil Săndoi.

Serbia: Zivkovic – Lukic (‘78, Stevanovic), Jovanovici (‘78, Brkovic), Karan, Lekovic (‘78, Brezancic) – Stanojevic, Radovanovic (‘71, Medojevic), Milinkovic (‘71, Zivanovic), Tadic (‘56, Zeravica) – Scepovic, Ubiparip. Antrenor: Radomir Dujkovic.

Arbitri: M. Balaci – D. Iliescu, D. Mitruţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII