10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFranţa s-a chinuit cu Costa Rica

Franţa s-a chinuit cu Costa Rica

Naţionala Franţei, viitoare adversară a României în preliminariile CE 2012, a învins, greu, cu 2-1, reprezentativa din Costa Rica, într-un meci amical disputat la Lens. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 12, când Hernandez l-a învins pe Mandanda cu un şut de la distanţă, portarul gazdelor fiind înşelat de traiectoria balonului. După doar zece minute de joc, Franţa a egalat când Sequeira şi-a trimis balonul în propria poartă la o centrare de pe partea stângă. Când meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, Valbuena, mijlocaş ofensiv legitimat la Olympique Marseille, a marcat cu un şut de la distanţă şi a dus scorul la 2-1. Întrebat după meci de ce a ales Costa Rica pentru acest amical, selecţionerul Raymond Domenech a spus că adversara de la Lens a jucat în preliminarii în Zona America Centrală şi că se aseamănă ca stil de joc cu Mexic, selecţionată pe care „cocoşii" o vor întâlni la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Într-un alt meci amical, Olanda, o fostă adversară a României, a învins cu acelaşi scor, 2-1, naţionala Mexicului. Pentru batavi a punctat de două ori Van Persie (‘17, ‘41), în timp ce golul mexicanilor a fost marcat de Hernandez.

Alte rezultate din meciurile amicale jucate miercuri seară: SUA – Cehia 2-4, Moldova – Azerbaidjan 1-1, Turcia – Irlanda de Nord 2-0, Estonia – Croaţia 0-0, Chile – Zambia 3-0, Uruguay – Israel 4-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS