10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala începe pregătirile pentru CE 2012

Naţionala începe pregătirile pentru CE 2012

Prima noastră reprezentativă va juca în perioada următoare trei meciuri de verificare, cu Ucraina, Macedonia şi Honduras.

 

Selecţionerul Răzvan Lucescu a convocat 24 de jucători pentru amicalele pe care echipa naţională a României le va disputa cu Ucraina, Macedonia şi Honduras. La reunirea lotului, programată pentru luni, 24 mai, la ora 13.00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, sunt aşteptaţi următorii jucători: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (FC Timişoara) şi Silviu Lung Jr. (Universitatea Craiova) – portari; Vasile Maftei, George Galamaz (ambii, Unirea Urziceni), Ovidiu Dănănae (Universitatea Craiova), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (US Palermo), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk) şi Laszlo Sepsi (FC Timişoara) – fundaşi; Mihai Roman (FC Braşov), Mihai Răduţ (Internaţional Curtea de Argeş), Mirel Rădoi (Al-Hilal), George Florescu (Alania Vladikavkaz), Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Răzvan Cociş (FC Timişoara), Cristian Tănase (Steaua) şi Ciprian Deac (CFR Cluj) – mijlocaşi; Daniel Niculae (AJ Auxerre), Andrei Cristea (Dinamo), Nicolae Dică (CFR Cluj), Marius Bilaşco (Unirea Urziceni) şi Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev) – atacanţi.

Reprezentativa României întâlneşte, pe 29 mai, de la ora 20.30, Ucraina (la Lvov), pe 2 iunie, de la ora 20.00, Macedonia (Villach – Austria) şi pe 5 iunie, de la ora 20.30, Honduras (Sankt Veit an der Glan – Austria).

 

Schimbări în lotul tricolorilor

 

Printre tricolori se regăsesc trei jucători care nu au mai fost convocaţi la naţională din mandatul lui Piţurcă: Lobonţ, Cociş şi N. Dică. De asemenea, au apărut şi trei debutanţi: Lung Jr., Răduţ şi Bilaşco.

Răzvan Lucescu nu a putut însă să-l convoace pe Marica din cauză că acesta are probleme la aductori. Marica a avut un sezon bun, marcând zece goluri în cele 25 de meciuri jucate pentru VfB Stuttgart în sezonul recent încheiat. Atacantul de 24 de ani nu a mai marcat însă de şapte meciuri pentru naţionala României, ultimul său gol fiind înscris la partida cu Lituania, pe care tricolorii au câştigat-o, cu 1-0, la Marijampole, pe 6 iunie 2009.

De asemenea, Lucescu Jr. nu l-a convocat nici pe fundaşul lui Lazio, Radu Ştefan. Conform directorului general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, Radu Ştefan nu este convocat la prima reprezentativă deoarece, în ultimele trei luni, nu a răspuns la telefoanele antrenorilor de la lotul naţional.

„Radu Ştefan nu răspunde de vreo trei luni la telefon. E o problemă de atitudine din partea lui. Dacă nu răspunde la telefon, nu înţeleg cum poate fi convocat. Din ce mi-au spus antrenorii, au încercat să dea de el de trei luni, dar nu îl găseşte nimeni", a spus Ionuţ Lupescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU