16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa arde şi Mititelu visează la Piţurcă

Ştiinţa arde şi Mititelu visează la Piţurcă

Steaua – „U“ Craiova 2-0

Stadion „Steaua“, spectatori: 3.000.

A marcat: Arm. Karamian ’69, ’78.

Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Parpas, Jelev, P. Marin – Arm. Karamian (’79, Art. Karamian), Ov. Petre, Pleşan (’65, Toja), Tănase – Surdu (’82, Fl. Matei), Stancu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

„U“ Craiova: Lung – Dănănae, Găman (’33, R. Barbu) Iliev, Bălace – Prepeliţă, Dilevski (’71, Gângioveanu), Bărboianu, Firţulescu – M. Costea, Dina (’82, Crăciun). Antrenor: George Biţă.

Cartonaşe galbene: Pleşan, P. Marin, Jelev, Ov. Petre, Art. Karamyan / M. Costea, Dănănae, R. Barbu.

Au arbitrat: R. Dumitru – O. Şovre, S. Gheorghe.

Deşi Universitatea a pierdut cu Steaua şi va tremura până în ultima etapă pentru a se salva, patronul echipei din Bănie îi ceartă pe suporterii din Ghencea şi vorbeşte despre ipoteza aducerii lui Victor Piţurcă la Craiova, dând asigurări că Ştiinţa nu va retrograda.

 

Alb-albaştrii au înclinat steagul şi în Ghencea, ajungând la cinci înfrângeri consecutive în acest final de campionat, şi vor fi nevoiţi să-şi joace cartea salvării de la retrogradare în ultima rundă a Ligii I, sâmbătă, contra Oţelului. Prima repriză a fost anostă, cu greşeli individuale de ambele părţi şi puţine faze de poartă, rămase neconcretizate. Pleşan şi Surdu au fost aproape de gol, în timp ce de la Universitatea Firţulescu putea să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Ştiinţa a fost lovită de ghinion în minutul 33, când V. Găman s-a accidentat, fiind înlocuit cu neinspiratul Radu Barbu. În repriza secundă, acesta a fost depăşit uşor de Surdu, care apoi a centrat perfect, Arman Karamian (’69) înscriind din careul mic. Ulterior, armeanul şi-a mai trecut în cont o ocazie de gol, însă n-a mai ratat ţinta în minutul 78, când a reuşit dubla. În repriza secundă, Ştiinţa a fost aproape inexistentă în ofensivă, deşi antrenorul Biţă a încercat să forţeze în atac, introducându-i pe Gângioveanu şi Crăciun.

Mihai Costea,
suspendat cu Oţelul

 

După meci, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, i-a certat pe cei care au „văzut" blat în Ghencea înaintea partidei, dar a fost preocupat şi de suporterii Stelei, pe care i-a numit „handicapaţi". „Mihai Costea a fost foarte individualist şi preocupat de acţiunile lui personale. Văd că nu ne-a dat Steaua meciul, cum credeau alţii. Ne-am dat viaţa, dar atât am putut. Avem ghinion. S-a văzut, ieşirea lui Găman a contat mult. Sper să batem etapa viitoare, chiar dacă ne lipseşte Mihai Costea. Mă bucur că am scăpat fără cartonaşe galbene pentru jucătorii din apărare. Trebuie să învingem Galaţiul cu orice preţ! Avem o echipă care merită să rămână în Liga I şi trebuie să arătăm acest lucru", a precizat Adrian Mititelu la Digi Sport.

Apoi, Mititelu a schimbat postul, dar a continuat cu observaţiile acide. În plus, a dezvăluit ce antrenor şi-ar dori la Craiova. „Jucătorii sunt într-o stare foarte mare de tensiune. E o miză prea mare. Sunt vreo doi-trei care se gândesc mai întâi la ei şi abia apoi la echipă. Nu le pasă. Nu se va întâmpla niciodată să retrogradeze Craiova. Am investit foarte mult în acest club. O să fac o echipă foarte puternică din sezonul viitor. Aduc antrenor român. Nu e exclus să vină Piţurcă", a spus Adrian Mititelu la GSP TV.

Despre posibila venire a fostului selecţioner în Bănie s-a discutat şi ieri. „Vorbesc în continuare cu Piţurcă. Este posibil ca în zece zile să fie numit antrenor. Mi-a dat nişte teme de făcut, să vedem cum voi putea să le rezolv. Dintre Craiova şi Steaua, Piţurcă va alege întotdeauna prima variantă. Oricum, Piţurcă i-a dat şi lui Becali nişte teme greu de rezolvat", a declarat Mititelu, conform prosport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII