17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Chivu, campion al Italiei

Formaţia Internazionale Milano, la care este legitimat românul Cristian Chivu, a câştigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a Italiei, după ce s-a impus duminică, în deplasare, scor 1-0, în meciul cu Siena, în ultima etapă din Serie A. Internazionale Milano a obţinut al 18-lea titlu din istorie după ce a reuşit să termine în fruntea clasamentului cu un avans de două puncte faţă de AS Roma. Formaţia italiană a câştigat al doilea titlu sub conducerea antrenorului portughez Jose Mourinho. Internazionale Milano, care a câştigat şi Cupa Italiei, poate realiza tripla dacă învinge şi pe germanii de la Bayern München, în finala Ligii Campionilor. La rândul său, Cristian Chivu a câştigat al treilea titlu consecutiv de campion al Italiei. Chivu, care joacă la Internazionale Milano din 2007, a câştigat titlul în Serie A trei sezoane la rând: 2007/2008, 2008/2009 şi 2009/2010. El a mai câştigat cu Inter şi Cupa Italiei, în acest an, dar şi Supercupa Italiei, în 2008. Peste 50.000 de fani au ieşit pe străzi duminică seară pentru a întâmpina echipa Inter Milano la revenirea în capitala lombardă. Reuniţi în piaţa Catedralei, suporterii au organizat o primire triumfală idolilor lor sosiţi la bordul unui autocar descoperit de la aeroportul milanez din Malpensa. „Nerazzuri“ au salutat mulţimea, în absenţa antrenorului Jose Mourinho.

Daniel BISTRICEANU

 

Prandelli se opune plecării lui Mutu

Presa italiană a scris că oficialii clubului AC Fiorentina au decis să-l vândă pe Adrian Mutu, dar antrenorul Cesare Prandelli se opune cedării atacantului român. Cotidianul Corriere dello Sport notează că Prandelli ar putea fi înduplecat să accepte vânzarea lui Mutu, dacă oficialii Fiorentinei vor reuşi achiziţionarea lui Simone Pepe de la Udinese sau a lui Giuseppe Rossi de la Villarreal. Pe de altă parte, conducătorii Fiorentinei au decis să se despartă de mijlocaşul peruan Juan Manuel Vargas dacă vor primi o ofertă de cel puţin 25 de milioane de euro. Atacantul Adrian Mutu a fost suspendat nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină, şi ar urma să revină pe teren în octombrie.

Click News

 

PSG se interesează de Rădoi

Presa din Hexagon a informat că jucătorul român Mirel Rădoi, care este legitimat la echipa saudită Al Hilal, ar putea ajunge la gruparea franceză Paris Saint-Germain. Conform site-ului PSGteam, Rădoi este în atenţia conducătorilor de la PSG, el fiind „capabil să joace fundaş dreapta, dar şi mijlocaş defensiv“. „Jucătorul ar dori să revină în Europa după un an petrecut la arabi“, a scris PSGteam. Mirel Rădoi are 29 de ani şi evoluează la Al Hilal din ianuarie 2009.

Daniel BISTRICEANU

 

Kiriţă a obţinut titlul

Jucătorul român Giani Kiriţă a câştigat, cu echipa Bursaspor, pentru prima dată în carieră campionatul Turciei, ca urmare a rezultatelor înregistrate duminică în ultima etapă a sezonului. Bursaspor a învins, în etapa a 34-a, cu 2-1, pe Beşiktaş, în timp ce Fenerbahce, care era rivala echipei lui Kiriţă în lupta pentru titlu, a remizat cu Trabzonspor, scor 1-1. Formaţia din Bursa a terminat campionatul Turciei pe primul loc, cu 75 de puncte, în timp Fenerbahce s-a clasat pe poziţia a doua, cu 74 de puncte, iar Galatasaray – pe locul 3, cu 64 de puncte. Giani Kiriţă este la final de contract cu Bursaspor, la care evoluează din 2008. Românul nu a jucat în partida de duminică, fiind accidentat.

Daniel BISTRICEANU

 

Barcelona a câştigat Primera Division

FC Barcelona a câştigat duminică, pentru al doilea an consecutiv, campionatul Spaniei, reuşind să-şi asigure al 20-lea titlu din istorie, în urma victoriei, scor 4-0, din meciul cu Real Valladolid, din ultima etapă. FC Barcelona a acumulat 99 de puncte în cele 38 de etape, din 114 posibile. Catalanii nu au pierdut decât un singur meci, la Madrid, cu Atletico, pe 14 februarie (etapa 22). Golurile victoriei formaţiei antrenate de Josep Guardiola au fost marcate de Prieto (‘27 – autogol), Pedro (‘31) şi Messi (‘61, ‘75). Titlul de duminică este ultimul pentru preşedintele Joan Laporta, al cărui mandat se încheie în acest an. FC Barcelona, câştigătoare a trei competiţii în 2009, a obţinut doar campionatul în 2010, după ce a fost eliminată din Cupa Spaniei de FC Sevilla şi din Liga Campionilor de Internazionale Milano. Principala adversară a Barcelonei, Real Madrid, a remizat, scor 1-1, cu Malaga şi a acumulat 96 de puncte. Ocupanta locului trei, Valencia, a încheiat campionatul cu 71 de puncte.

Daniel BISTRICEANU

 

Messi a luat Gheata de Aur

Atacantul argentinian Lionel Messi, autorul a două goluri pentru echipa sa, FC Barcelona, în partida cu Real Valladolid (4-0), din ultima etapă a campionatului Spaniei, este câştigătorul din acest sezon al trofeului „Gheata de Aur“, acordat celui mai productiv marcator din fotbalul european. Messi a acumulat 68 de puncte, graţie celor 34 de goluri marcate în Primera Division, reuşind să-i depăşească pe ivorianul Didier Drogba (Chelsea Londra) şi pe italianul Antonio Di Natale (Udinese), ambii cu câte 29 de goluri înscrise pe parcursul sezonului 2009-2010. Argentinianul este al doilea jucător de la FC Barcelona care câştigă acest trofeu, după brazilianul Rivaldo, în campania 1996-1997. Anul trecut, „Gheata de Aur“ a revenit uruguayanului Diego Foran, atacantul formaţiei spaniole Atletico Madrid, cu 32 de goluri (64 p). Iată cum se prezintă clasamentul la finalul acestui sezon: Clasament: 1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) – 32 de goluri, coeficient 2, 68 de puncte; 2. Didier Drogba (Cote d’Ivoire/Chelsea) – 29, 2, 58; 3. Antonio Di Natale (Italia/Udinese) – 29, 2, 58; 4. Gonzalo Higuaín (Argentina/Real Madrid) – 27, 2, 54; 5. Luis Suarez (Uruguay/Ajax Amsterdam) – 35, 1,5, 52, 5; 6. Wayne Rooney (Anglia/Manchester United) – 26, 2, 52; 7. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid) – 26, 2, 52; 8. Darren Bent (Anglia/Sunderland) – 24, 2, 48; 9. Carlos Tevez (Argentina/Manchester City) – 23, 2, 46; 10. Edin Dzeko (Bosnia/Wolfsburg) – 22, 2, 44; 11. Frank Lampard (Anglia/Chelsea) – 22, 2, 44; 12. Diego Milito (Argentina/Inter Milano) – 22, 2, 44.

Click News

 

Sparta, numărul unu în Cehia

Sparta Praga este noua campioană a Cehiei, după victoria cu 1-0 de pe teren propriu contra formaţiei Teplice, din ultima etapă. Sparta, care a acumulat 62 de puncte, va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Locul doi a fost ocupat de revelaţia Jablonec, cu 61 de puncte, în timp ce ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Banik Ostrava, cu 60 de puncte. Campioana precedentelor două ediţii, Slavia Praga, a terminat doar pe locul 7, ratând participarea în cupele europene pentru prima dată din anul 1991. Au retrogradat SK Kladno şi Bohemians Praga (formaţie penalizată cu 20 de puncte după ce a refuzat să joace meciul din etapa a 24-a de pe terenul lui Bohemians 1905). Finala Cupei Cehiei, în care vor juca Jablonec şi Viktoria Plzen, se joacă pe 18 mai.

Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS