9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, pe marginea prăpastiei

Ştiinţa, pe marginea prăpastiei


„U“ Craiova – CFR Cluj 2-3

Stadion: „Municipal“ – Severin, spectatori: 10.000.

Au marcat: Al. Piţurcă ’11, M. Costea ’21 / Traore ’63, Bud 85, Cadu ’90+3 – pen.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Bărboianu (’67, R. Barbu), Dilevski (’81, Gângioveanu) – M. Costea, Dina (’64, Firţulescu), Al. Piţurcă. Antrenor: George Biţă.

CFR Cluj: N. Claro – Panin (’46, Piccolo), Cadu, Alcantara, Edimar (’62, De Zerbi) – Deac, Mureşan, E. Dică (’53, Peralta), Culio – Bud, Traore. Antrenor: Andreea Mandorlini.

Cartonaşe galbene: Dănănae, Al. Piţurcă, Dilevski, Iliev / Deac, Alcantara, Culio, Piccolo, Cadu.

Cartonaş roşu: Alcantara ’36.

Au arbitrat: Ov. Haţegan – Oct. Şovre, Ed. Dumitrescu.

Universitatea a pierdut meciul cu CFR Cluj după ce a condus cu 2-0 şi a evoluat aproximativ 60 de minute în superioritate numerică.

 

Alb-albaştrii pot să joace bine atunci când sunt cu cuţitul la os. Aceasta a fost prima impresie a meciului de ieri, în minutul 21 având deja 2-0. Juveţii au deschis relativ repede scorul, Alex Victorio Piţurcă (‘11) înscriind cu călcâiul din şase metri, după o cursă excelentă a lui Prepeliţă pe partea dreaptă. La numai zece minute, Mihai Costea şi-a înscris şi el numele pe lista marcatorilor. După o fază la care Dilevski s-a luptat foarte bine şi a reuşit să trimită la „Nilă", ultimul a punctat cu un şut surprinzător la colţul scurt. Costea II a avut în gheată golul trei, însă mingea şutată de atacantul oltean l-a lovit pe portarul Nuno Claro. A urmat o perioadă de joc fără ocazii, dar presărată cu multe întreruperi, totul culminând cu eliminarea lui Alcantara din minutul 36, care a văzut direct cartonaşul roşu în urma unui contact cu Dina. Curios, cu un om în plus, Universitatea nu a mai trecut mijlocul terenului în finalul primei reprize, în timp ce ardelenii au fost mai periculoşi. Aceştia au avut prima ocazie mare în minutul 42, prin Bud, dar Găman a respins în corner, salvând Ştiinţa de la gol. Deac, Culio şi Edimar au apărut şi ei la finalizare, însă fără a-i pune probleme lui Silviu Lung Jr.

După pauză, tot CFR a fost mai insistentă, pasul înapoi făcut de alb-albaştri dând posibilitatea clujenilor să îşi treacă în cont noi ocazii. Una dintre acestea a fost fructificată în minutul 63, când, după un duel cu De Zerbi, V. Găman a respins greşit în careu, iar Lacina Traore a punctat, dând emoţii tribunelor. Nici schimbările efectuate de George Biţă nu au adus ceva nou în jocul Ştiinţei, care s-a văzut egalată în minutul 85, Bud înscriind de la marginea careului sub privirile neputincioase ale apărătorilor craioveni. CFR Cluj a mai primit o mână de ajutor în minutele de prelungire, când Iliev l-a ţinut în careu pe Traore. Haţegan a dictat penalti şi avertisment pentru Iliev, iar Cadu a transformat, dând încă un brânci Ştiinţei spre matineu.

Oltenii şi salvarea

 

Peste 200 de suporteri craioveni au făcut deplasarea la Severin pentru a asista la meci. Ei au taxat decizia patronului Mititelu de a muta echipa din Bănie şi au afişat un banner pe care se putea citi: „Mesaj din Ceruri pentru Ştiinţa noastră: eu, sacrul Oblemenco, te aştept acasă!". „Nu mai ştiu ce să spun. Am paralizat la 2-2, acum îmi dau seama că şi egalul era bun. Nu ştiu câte şanse mai avem să ne salvăm de la retrogradare. În nici un caz nu credeam că puteam să pierdem meciul ăsta, puteam să pariem pe viaţă. Eu sunt vinovatul, eu i-am adus, le-am dat bani, le-am făcut contracte", a declarat patronul Adrian Mititelu la Sport.ro. Potrivit GSP TV, Florin Costea a respins ideea vehiculată după partidă, cum că Ştiinţa ar fi „aranjat" meciul, lăudându-l pe Iliev: „Avem ghinion incredibil. Cum să trântim meciul? Suntem retrogradaţi într-o proporţie foarte mare. Iliev nu a fost blat, a fost cel mai bun jucător de pe teren, nu a vrut să facă penalti! Nu stă nimeni de la Craiova să-şi strice viitorul pentru nişte bani".La conferinţa de presă, antrenorul interimar George Biţă a explicat astfel eşecul elevilor săi: „În repriza secundă am căzut fizic.
Le-am cerut jucătorilor să se apere mai avansat, dar nu au respectat indicaţiile, s-au retras prea mult. Pe final nu am fost lucizi, deşi am avut două-trei ocazii de a marca. Urmează două meciuri importante, în care sper să obţinem patru puncte şi să ne salvăm de la retrogradare". Înlocuit în minutul 67, Bărboianu a ajuns la spital cu comoţie cerebrală, însă ulterior a revenit la stadion, fără a se constata probleme grave. Cu probleme medicale se confruntă şi Nicolae Negrilă, fostul component al Craiovei Maxima fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova încă de sâmbătă, din cauza unei insuficienţe respiratorii, susţin apropiaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII