6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, aproape campion

Chivu, aproape campion

Inter a fost la un pas să câştige titlul în penultima etapă din Serie A, dar mai are un hop de trecut până să-şi adjudece al 18-lea „scudetto“ din istorie.

 

Cristian Chivu a fost la un pas să devină campion al Italiei cu Inter Milano încă din penultima etapă din Serie A, a 37-a. „Nerazzurrii", deşi conduşi în minutul 12 pe teren propriu de Chievo, după un autogol al lui Motta, aveau un avantaj de trei goluri la începutul reprizei secunde, când tabela arăta 4-1 (Mantovani ‘13, Cambiasso ‘34, Milito ‘39, Balotelli ‘52), iar rivala la titlu AS Roma era condusă pe „Olimpico" de Cagliari cu 1-0. Însă, cei peste 70.000 de spectatori prezenţi pe „San Siro", care se pregăteau să sărbătorească al 18-lea titlu din istoria Interului, au fost reduşi la tăcere de reuşitele lui Totti, căpitanul Romei, care şi-a condus echipa spre o victorie cu 2-1 şi a menţinut automat diferenţa de un punct faţă de Inter, când a mai rămas o etapă de jucat. Interul lui Chivu, deşi conducea cu 4-1, a tremurat până la finalul întâlnirii, pentru că veronezii de la Chievo au punctat de două ori prin Granoche (‘60) şi Pellisier (‘75). Chivu a rămas pe banca de rezerve până la finalul campionatului.

 

Goian, lăudat şi criticat

 

Dorin Goian a fost titular în meciul pe care formaţia sa, Palermo, l-a disputat pe teren propriu cu Sampdoria (1-1). Presa italiană a apreciat evoluţia lui cu note cuprinse între 5 şi 6,5, unele site-uri considerând că românul a fost cel mai bun apărător de la Palermo, în timp ce alte publicaţii au notat că a fost printre cei mai slabi.

Agenţia Datasport i-a acordat lui Goian nota 5,5, subliniind că românul a fost puţin „marcat" pentru că l-a avut în faţă pe Antonio Cassano. Site-ul italiainformazioni.com l-a notat pe Goian cu 5, apreciind că nu a reuşit să-l ţină pe Cassano şi a pierdut multe dueluri aeriene cu Pazzini. Tot nota 5 a primit-o Goian şi de la Il Giornale di Sicilia, care a scris că românul a fost incert şi confuz. În schimb, cea mai mare notă a venit de la newnotizie.it, 6,5: „A fost cel mai bun din apărare, a anulat mereu acţiunile lui Pazzini. Un gigant". Nota 6 a primit-o Goian şi de la agenţia Calciomercato: „Minunat la baloanele înalte. Când a trebuit să dea drumul la joc, a scos în evidenţă carenţe tehnice".

Rezultatele din Serie A: Roma – Cagliari 2-1, Bologna – Catania 1-1, Udinese – Bari 3-3, Napoli – Atalanta 2-0, Genoa – Milan 1-0, Palermo – Sampdoria 1-1, Inter – Chievo Verona 4-3, Livorno – Lazio 1-2, Juventus – Parma 2-3, Fiorentina – Siena 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS