10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDihonia de la Craiova

Dihonia de la Craiova

Cu trei zile înainte de meciul capital Universitatea – CFR Cluj, tensiunea care a măcinat Ştiinţa în era Mititelu a atins paroxismul, între antrenorul interimar Trică şi finanţator izbucnind în faţa jucătorilor un conflict în urmă căruia Eugen a părăsit Ştiinţa.

Vineri seară, după antrenamentul condus de tehnicianul interimar Eugen Trică, martorii au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că între Trică şi Mititelu a izbucnit un conflict care s-a finalizat cu o ieşire nervoasă a lui „Jose", acesta răzbunându-se pe parbrizul şi pe unul dintre farurile Mercedesului finanţatorului Craiovei.

 

Mititelu: Eu sunt antrenor pentru meciul cu CFR!

 

GS a reconstituit momentul care a generat acest scandal, izbucnit atunci când Mititelu ar fi intrat în vestiarul echipei şi ar fi spus: „Eu sunt antrenor pentru meciul cu CFR Cluj. De azi (vineri – n.r.) se intră în cantonament! Predaţi urgent toate telefoanele! Tu (Trică – n.r.) să ieşi afară! Ai jucat la Cluj, n-am încredere în tine!". Conform aceloraşi surse, Trică ar fi reacţionat: „Nu-i daţi, bă, nimic! Eu decid în vestiar şi eu fac programul dinaintea jocului!".

Unii jucători au ascultat de Trică şi n-au vrut să predea telefoanele (printre care şi bulgarul Iliev, extrem de supărat pe decizia finanţatorului deoarece, conform click.ro are unul dintre copii în Bulgaria, bolnav), moment în care bodyguarzii lui Mititelu le-ar fi imobilizat mâinile la spate, alţii s-au conformat ordinului finanţatorului. Surescitat şi afectat de insinuările finanţatorului, „Jose" a plecat spre maşina lui, iar în drum s-a urcat cu picioarele pe Mercedesul lui Mititelu, deteriorându-i parbrizul şi, conform surselor GS, şi un far. Ulterior, finanţatorul a spus la GSP că doar parbrizul i-a fost spart.

 

Trică: Am plecat acasă, s-a terminat capitolul Ştiinţa

 

După acest incident, destul de confuz pentru presă, Mititelu s-a dus direct la Secţia 6 Poliţie din Craiova, aflată în apropierea cantonamentului oltenilor din Lunca Jiului, şi a depus o plângere împotriva lui Trică, în timp ce Eugen a plecat acasă, la Bucureşti. Într-o intervenţie la GSP, Trică a spus: „Poliţia nu ştie nimic! De unde a aflat că am devastat eu maşina?! Poate că s-a urcat un câine mare pe parbriz şi l-a spart!".

Despre viitorul lui de fotbalist-antrenor la Universitatea, Eugen a spus: „S-a terminat! N-am avut nici o discuţie cu Mititelu, ci am plecat acasă. N-are rost să comentăm acum şi nu mă interesează ce a spus Adrian Mititelu". Finanţatorul a anunţat că de pregătirea derbiului cu CFR Cluj se va ocupa tehnicianul George Biţă şi a ţinut să precizeze la GSP că Trică n-a fost niciodată antrenorul Craiovei, „ci un fel de căpitan-nejucător, ca în tenis. El avea un contract de jucător, atât".

 

Presa a făcut scandal!“

 

Despre aceste incidente, site-ul clubului n-a comunicat nimic oficial până ieri, înainte de închiderea ediţiei. Sâmbătă, la sport.ro, Mititelu a oferit altă variantă a evenimentelor: „Nu e nici un scandal… Presa a făcut scandal, a exagerat şi a extrapolat, cum numai în România e posibil aşa ceva. Nu i-am zis nici un cuvânt greu sau urât lui Trică. N-a fost nici o ceartă între noi. În primul rând, chestia nu s-a întâmplat la antrenament, aşa cum s-a scris… A fost o discuţie ca de la preşedinte la jucător, la capătul căreia eu am luat nişte măsuri şi i le-am transmis şi lui (Trică – n.r.). Nu vorbesc de nici o suspiciune, n-am avut nici o discuţie pe tema asta. Numai i-am trasat (lui Trică – n.r.) un anumit program vizavi de meciul cu CFR Cluj şi au fost disensiuni… Şi e normal că, atunci când sunt disensiuni, părerea şefului rămâne în picioare. Lui nu i-a convenit şi ne-am despărţit amical. Că am găsit maşina spartă, asta-i… Vă jur că înainte nu a fost nici măcar o înjurătură!".

Surse din cadrul clubului Universitatea Craiova au dezvăluit pentru CANCAN că patronul Ştiinţei are tot timpul la el un flacon de Diazepam, pilule recomandate chiar de medici.

 

Mititelu: Cu Balaci n-o să mă cert niciodată!

 

Despre relaţia cu Ilie Balaci, socrul lui Trică, finanţatorul Craiovei a punctat la sport.ro: „Cu Ilie Balaci n-o să pot să mă cert niciodată. Pentru mine el este un sfânt şi toată viaţa mea o să-l respect foarte mult pe Ilie Balaci. Chiar dacă el poate mai zice una-alta despre mine, eu o să-l respect… Pentru stima şi dragostea pe care i-o port, chiar dacă ar zice ceva de mine, eu n-o să-i răspund". La GSP, Balaci a afirmat: „Aş vrea ca Universitatea să scape de retrogradare, puţin mă interesează cine câştigă campionatul".

 

Ştiinţa, la hotelul lui Gică Popescu din Calafat

 

După incidentul de vineri, Mititelu a schimbat programul de pregătire al echipei, ducând Universitatea la hotelul Amfiteatru din Calafat, oraş ce a sărbătorit până ieri Zilele oraşului.

Gică Popescu a declarat: „Hotelul este închis, dar l-am deschis special pentru Universitatea, la solicitaterea unui vicepreşedinte al clubului din Bănie. Acum (ieri – n.r.), după plecarea Ştiinţei din hotel, l-am reînchis".

Antrenamentele de la Calafat, supervizate de Adrian Mititelu, au fost închise presei şi publicului, iar delegaţia Universităţii a fost păzită de jandarmi. De ieri, oltenii se află la Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII