15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, ca şi retrogradată

Pandurii, ca şi retrogradată

Cea mai slabă echipă din 2010, cu o singură victorie în 14 etape şi doar patru goluri marcate în acest an, Pandurii are doar şanse matematice de salvare, dar e greu de crezut că se poate remonta după semieşecul cu Iaşi pentru a obţine trei victorii în jocurile cu Rapid, Timişoara şi Unirea Alba Iulia. Aflată pe locul 15, cu 30 de puncte, Pandurii mai are nevoie de minimum şapte puncte până la final şi de jocul rezultatelor pentru a mai spera. Şi locul 15, unul câştigător în cazul în care una dintre echipe nu ar primi licenţa, este în pericol, gorjenii fiind dezavantajaţi de rezultatele directe cu toate contracandidatele, cu excepţia Ceahlăului. Pandurii Târgu Jiu se va prezenta în Giuleşti fără Sorin Cîrţu, suspendat, după ce a fost eliminat în jocul cu Poli Iaşi, şi fără jumătate din defensivă, Chibulcutean şi Cardoso fiind şi ei suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Cîrţu şi-a prezentat demisia după remiza, 1-1, cu Poli Iaşi, iar aceasta va fi luată în discuţie de preşedintele Marin Condescu după ce va reveni în ţară. „Ieri (miercuri – n.r.) am ratat victoria. A fost cel mai bun joc al nostru din retur. Nu înţeleg ce s-a întâmplat şi o să am o discuţie cu antrenorul Sorin Cîrţu pentru a lămuri lucrurile", a comentat Condescu, aflat ieri la Bruxelles. Jocul cu Poli Iaşi ar putea fi ultimul pentru Sorin Cîrţu pe banca tehnică a pandurilor. Şi dacă ar primi în continuare credit de la Condescu, tehnicianul ar putea fi suspendat în cele trei etape, fiind şi recidivist. În tur, „Sorinaccio" a fost suspendat şase etape după ce a arătat semnul cătuşelor către arbitrul Augustus Constantin.

 

Doar Condescu
mai crede

 

Ultimele două rezultate ale echipei lui Cîrţu – înfrângerea de la Bistriţa şi remiza cu Poli Iaşi-, care au îngropat speranţele de salvare ale gorjenilor, au tensionat la maximum atmosfera la Pandurii. Preşedintele grupării gorjene nu a înţeles strategia lui Cîrţu de a folosi anumiţi jucători scoşi din circuitul Ligii I, cazul lui Ghindeanu la Bistriţa, iar acum al lui Stancu, dar nici utilizarea lui Raskovic, aflat la final de contract. „De ce îl bagă pe Stancu care îşi va termina împrumutul la Pandurii în această vară şi nu a jucat deloc în retur? De ce îl bagă pe Raskovic, când ştie că nu îi prelungesc contractul? De ce nu a jucat cu Pleaşcă, dacă ne tot spune că promovează tineri?", a declarat Condescu după jocul cu Poli Iaşi. Ghindeanu şi Stancu se fac vinovaţi de golurile primite de Pandurii la Bistriţa şi cu Iaşi, la ultimul „concurând" şi Păcurar. „Dacă Păcurar va continua aşa la Pandurii, unde mai are contract patru ani, îşi va încheia cariera în divizia D sau C", l-a avertizat Condescu. În ciuda acestor disensiuni, Marin Condescu rămâne optimist în privinţa şanselor de salvare ale pandurilor. „Avem 80% şanse de a ne salva dacă Dinamo câştigă la Timişoara. Am juca în ultimele trei etape cu echipe demotivate. Dacă şi Ceahlăul speră, de ce nu am spera şi noi ?", a mai spus Condescu.

 

Cîrţu: Asta e lipsă de responsabilitate

 

Dacă Marin Condescu aruncă săgeţi către tehnicianul Sorin Cîrţu, acesta îşi acuză jucătorii de lipsă de responsabilitate după ce au primit gol în superioritate numerică cu Poli Iaşi. „Mi-e greu să dau explicaţii acum cu privire la atac şi apărare. Dacă nu au dat gol până în minutul 80, ce să fac eu? Am avut patru jucători tehnici la mijlocul terenului, Hidişan, Orac, Stancu şi Păcurar, şi n-am putut face o posesie jucând 11 contra 10. Asta e lipsă de responsabilitate. Când primeşti sau dai gol prin minutul 90, e vorba de şansă sau de ghinion. Acesta este fotbalul", a spus Cârţu la finalul meciului cu Poli Iaşi. Dezamăgit de unii jucători, „Sorinaccio" nu mai crede în salvare.

„E greu să accept un asemenea rezultat acum, când sunt şanse doar teoretice sau ar trebui să se întâmple o minune. Mă îndoiesc pentru că am reţineri faţă de ceea ce avem la dispoziţie şi astăzi mi s-a dovedit acest lucru, cu anumiţi jucători. Eu am încercat să aliniez cea mai bună formulă. Din păcate, n-am reuşit să închidem jocul şi să facem 2-0, deşi am avut acţiuni multiple şi ocazii. Nu vreau să spun că sunt compromise toate şansele pentru că în fotbal se pot întâmpla multe, dar trebuie să ai şi cu cine să faci minuni", a mai spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU