10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, executaţi de Viveiros

Pandurii, executaţi de Viveiros

Pandurii – Poli Iaşi 1-1

Stadion „Municipal“, spectatori: 4.000.

Au marcat: Stromajer ‘30 / Viveiros ‘90.

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Rusu, Orac, Tremonti (’62, Păcurar) – Kamara (’46, Raskovic), Stromajer (’79, Stancu). Antrenor: Sorin Cîrţu.

Poli: Brăneţ – Străuţ, Mihajlov, C. Munteanu, Ad. Ilie – Negru, Straton (’55, Bersnjak) – Bujor, Ignatov, G. Păun (’53, Viveiros) – V. Badea (‘62, Diarrassouba). Antrenor: Ţiţi Dumitriu.

Cartonaşe galbene: Cardoso, Orac, Chibulcutean / Străuţ, Ad. Ilie (2), Bersnjak, Viveiros, Brăneţ.

Cartonaş roşu: Ad. Ilie ‘84.

Au arbitrat: M. Drăgănescu – Ad. Vidan, B. Velicu.

Obligativitatea obţinerii celor trei puncte l-a determinat pe Sorin Cîrţu să reformeze echipa după dezastrul de la Bistriţa şi Pandurii a jucat alt fotbal. Cu Hidişan şi Tremonti pe flancuri şi cu Kamara în premieră titularizat de „Sorinaccio" în atac, Pandurii a emis pretenţii la gol în minutul 8, când ivorianul a fost blocat de Mihajlov şi Brăneţ a cules fără probleme. Poli a răspuns prin Georgian Păun, care a trimis o lovitură liberă în braţele lui Mingote (‘10) şi un şut, pe lângă poartă, la colţul lung (‘18). Între timp, gazdele au ratat incredibil. Popete a centrat peste toată apărarea Iaşiului şi Tremonti a
reluat cu capul, din colţul careului mic, în plasa laterală. După pauza de hidratare, elevii lui Cîrţu şi-au mai trecut în cont o ratare. Kamara a reluat cu capul pe lângă poartă din opt metri mingea centrată din corner de Hidişan (‘29). Pandurii şi-au canalizat în continuare atacurile pe partea dreaptă şi nu au regretat pentru că golul a venit din piciorul lui Popete. Hidişan a şutat de la marginea careului, Brăneţ a respins în lateral, Popete a centrat la colţul lung şi Stromajer a deschis scorul, 1-0 (‘30). Ne-am fi aşteptat ca echipa lui Cîrţu să închidă jocul, dar nu a fost aşa. Păun a dat emoţii gorjenilor cu un şut de la marginea careului (‘34), iar Ignatov a îngheţat „Municipalul" în minutul 42, când a şutat din cinci metri în Mingote.

Nevoia de victorie i-a obligat pe cei doi tehnicieni să joace pe cartea atacului şi după pauză. Cîrţu l-a introdus pe Raskovic, iar Ţiţi Dumitriu – pe Viveiros şi Diarrassouba. Pandurii au ajuns mai des şi mai periculos în careul advers, dar Popete din două încercări nu a găsit colţul lung (’65, ‘75). Nici Raskovic nu a nimerit spaţiul porţii din unghi (‘70) şi nici din afara careului, când mingea s-a scurs puţin pe lângă buturile ieşene (‘50). Orac a fost şi el imprecis (‘78) şi Cîrţu a decis că e momentul să conserve rezultatul, înlocuindu-l pe Stromajer cu Stancu. Imediat, Bujor putea să taxeze pasul înapoi al oltenilor, însă şutul său a ocolit vinclul porţii lui Mingote. Adrian Ilie a văzut al doilea galben şi, implicit, pe cel roşu pentru că a şutat în balon după fluierul arbitrului. La faza următoare, Străuţ a simulat că a fost lovit de către Păcurar, iar Cîrţu s-a enervat fiind şi el trimis mai devreme la cabine. Viveiros i-a taxat pe gorjeni în ultimul minut cu un şut incredibil în vinclu, din afara careului, care le-a anulat gazdelor orice speranţă de supravieţuire în Liga I.

 

Cîrţu vrea să renunţe

 

Convins că Pandurii nu mai are nici o şansă de a rămâne în Liga I, Sorin Cîrţu şi-a exprimat dorinţa de a se despărţi de gruparea gorjeană. „Acum mai sunt doar şanse teoretice, trebuie să se întâmple minuni să ne salvăm, dar mă îndoiesc. Uitaţi-vă ce jucători avem! Aş vrea să terminăm, dacă preşedintele e de acord. Poate să vină altcineva. Probabil că o să fiu suspendat pentru lipsa de fair-play a unor fotbalişti", a spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII