24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoş Crăciun a lăsat trei puncte sub Pietricica

Moş Crăciun a lăsat trei puncte sub Pietricica

Ceahlăul – „U“ Craiova 2-1

Au marcat: Ibrahim ‘75, Cebotaru ‘90 / M. Costea ‘64.

Stadion: „Municipal“ – Piatra Neamţ, spectatori: 2.000.

Ceahlăul: Villandsen – Bărcăuan, Ambourouet, Viţelaru, Dumitraş – Bădescu, Stevic, Achim (‘63, Edson), Jeremic (‘33, Cebotaru) – Velkovski, Mulisa (‘74, Ibrahim). Antrenor: Zoran Filipovici.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae (‘73, Firţulescu), V. Găman, R. Barbu, Bălace – Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski, Gângioveanu – M. Costea (‘66, Al. Piţurcă), Dina (‘88, Crăciun). Antrenor: Eugen Trică.

Cartonaşe galbene: Viţelaru / R. Barbu, M. Costea, Dina.

Au arbitrat: C. Balaj – I. Radu, V. Marinescu.

Universitatea a pierdut întâlnirea de la Piatra Neamţ după un final de infarct, în care tânărul Cătălin Crăciun a ratat o ocazie imensă la 1-1, iar la faza următoare nemţenii au dat lovitura de graţie juveţilor.

 

Fără Mark Wotte pe banca tehnică, antrenor care a decis să-l reclame pe Mititelu la FIFA, dar, surprinzător, cu Ovidiu Dănănae titular, Universitatea a evoluat curajos la Piatra Neamţ, în prima repriză având câteva ocazii bune de a deschide scorul. Prima i-a aparţinut lui Mihai Costea. Găsit foarte bine de Dina, Costea (‘22) a scăpat singur cu portarul Villandsen, dar a fost blocat în ultimul moment. În minutul 31, Mihai Dina a avut şi el golul în gheată, însă l-a luat la ţintă pe portarul nemţenilor, spre disperarea băncii de rezerve oltene şi a suporterilor alb-albaştri, îngrijoraţi de soarta Ştiinţei. Dina (‘34) a mai fost o dată aproape de gol, lovitura de cap a acestuia trecând milimetric pe lângă bara laterală. Gazdele au evoluat precaut, s-au apropiat timid de poarta craioveană şi
şi-au trecut în cont o singură ocazie, în minutul 45, când Silviu Lung Jr. a respins in extremis şutul lui Ambourouet.

 

Filipovici, din nou
„călău“ pentru Ştiinţa

 

După pauză, deşi moldovenii au părut ceva mai insistenţi, oltenii au marcat prin Mihai Costea (‘64). Dina a pasat din nou foarte bine, iar Costea II a pătruns pe partea dreaptă şi a înscris la colţul scurt, aducând Ştiinţa în avantaj. Bucuria alb-albaştrilor a durat doar zece minute. Filipovici a schimbat inspirat, iar Ibrahim (‘75) a marcat cu capul, din centrarea lui Bărcăuan. Pe finalul meciului, Universitatea a părut că nu se mulţumeşte numai cu un punct. Intrat în teren, Alex Piţurcă a avut şi el o oportunitate de a marca, dar a şutat pe lângă poartă. Gazdele au răspuns prin execuţia lui Velkovski, dar Lung Jr. a fost din nou providenţial. Meciul s-a decis însă în ultimele minute, când, abia introdus pe teren, Cătălin Crăciun (‘90), singur cu poarta goală, a trimis peste transversală. La faza următoare, gazdele au marcat prin Cebotaru, mingea şutată de acesta din marginea careului mare fiind deviată uşor de V. Găman, suficient însă pentru ca Lung Jr. să fie învins. Oltenii s-au prăbuşit la ultimul fluier al arbitrului Balaj, trecându-şi în cont a treia înfrângere consecutivă. Ceahlăul, „lanterna roşie" a Ligii I înaintea acestei etape, a reuşit, cu Zoran Filipovici la cârmă, să obţină din nou o victorie după şase etape şi o revanşă mult dorită după ce acum doi ani Universitatea a trimis-o la matineu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII