16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, tot mititică

Ştiinţa, tot mititică

Universitatea Craiova/Severin, locul 13. N-am mai scris de ceva vreme, motiv pentru care voi face în acest comentariu câteva remarce cu caracter general despre Universitatea acestui final de campionat. De fapt, cei care (mai) urmăresc evoluţiile echipei din Bănie, exilată de acest Mititelu la Turnu Severin, s-au convins de realitate: Ştiinţa a ajuns o echipă care merge aproape numai la nimereală, cum se zice, adică la noroc. După şansele pe care oltenii le-au avut în Giuleşti şi cu FC Vaslui, minunile n-au mai continuat. Echipa alb-albastră este într-o situaţie delicată, dar nu va retrograda deoarece sunt alţii abonaţi la matineu. De ce suntem aici? Mititelu a alungat din Craiova fotbalişti şi a adus jucători de la o echipă din Liga a III-a, situată la coada clasamentului (Universitatea II), iar unii antrenori aduşi de el la echipă au cam alcătuit formaţia la sugestiile finanţatorului – student. Nu ai cum să progresezi în acest fel, iar obiectivele anunţate de vorbăreţul Mititelu sunt doar vorbe în vânt, un fel de minciuni aruncate în decor de noapte pentru cei care mai au timp să-l asculte. Suntem o echipă mică, alcătuită după criteriile lui Mititelu şi probabil că aşa vom rămâne deoarece acesta nu are nici bani. Viitorul sună frumos, nu?

În urmă cu vreo 27 de ani, într-un aprilie 1983, Universitatea Craiova se lupta cu echipa lui Filipovici (Benfica) pentru a ajunge în finala Cupei UEFA. Acum, Universitatea/mititica se luptă cu echipa antrenată de Zoran Filipovici (Ceahlăul Piatra Neamţ) pentru a nu ajunge la matineu. Ce-am ajuns!

Pandurii, locul 15. Oltenii lui „Sorinaccio“ sunt în zona retrogradării şi au mari, mari emoţii în acest final de sezon. Echipa din Târgu Jiu pare una fără curaj, fără om de gol, fără ambiţiile oltenilor care o conduc tehnic. Nu se mai exprimă ca în anul trecut, când, cu acelaşi Sorin Cîrţu pe bancă, au jucat un altfel de fotbal. Adevărul este că antrenorul Cîrţu, fost mare atacant, nu are acum la echipă atacanţi, iar fără gol marcat nu ai cum să câştigi un meci. Pandurii au cele mai puţine goluri marcate dintre cele 18 formaţii din Liga I (17), în timp ce Universitatea a marcat mai multe decât liderul CFR Cluj!

Una peste alta, oltenii lui „Sorinaccio“ au zile grele, dar trebuie să spere până în ultima etapă. Pandurii au mâine un joc decisiv pentru evitarea retrogradării, cu Poli Iaşi, la Târgu Jiu. Pronosticul meu? Va câştiga echipa lui Cîrţu, iar ieşenii vor lua loc la „Masa Tăcerii“ din… Liga a II-a!

CFR Cluj, câştigătoarea campionatului. Va câştiga provincia, iar Clujul, deşi s-a poticnit la Ploieşti, o să-şi recupereze, probabil, punctele pierdute la Ploieşti, la Turnu Severin, cu Universitatea de Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII