24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Balaci şi Trică, Universitatea nu mai pică

Cu Balaci şi Trică, Universitatea nu mai pică

Fosta glorie a Universităţii a supervizat ieri antrenamentul condus de ginerele său, Eugen Trică, iar la final le-a ţinut un scurt discurs jucătorilor, după ce cu o zi înainte garantase salvarea Craiovei de la retrogradare.

 

Cu Wotte suspendat oficial, Universitatea s-a pregătit ieri-dimineaţă la Complexul Sportiv „Ion Oblemenco", de la ora 11.00, sub îndrumarea cuplului Trică – Biţă, antrenorii care au preluat responsabilităţile pentru meciurile cu Ceahlăul şi CFR Cluj. După încălzire şi un joc-şcoală, Trică şi-a băgat elevii în şedinţă, încercând să-i facă să înţeleagă ce vrea de la ei. Surpriza a constituit-o apariţia lui Ilie Balaci, socrul lui Eugen Trică, pe terenul „Petre Deselnicu". Antrenor la Al Kazma, Ilie Balaci a fost solicitat de patronul Adrian Mititelu să preia echipa din Bănie ca manager general, existând voci care susţin că „Minunea Blondă" şi-a reziliat deja contractul cu gruparea din Kuweit. La final, Balaci le-a vorbit şi el jucătorilor alb-albaştri. „Trebuie să jucaţi mai mult cu inima, să puneţi mai mult suflet. Trebuie să dovediţi mai multă ambiţie şi răutate în joc, în sens pozitiv, pentru a putea câştiga", le-a transmis fosta glorie a Craiovei Maxima alb-albaştrilor, înainte de a pleca spre Piatra Neamţ. Wotte şi ajutoarele sale au rămas acasă, continuând negocierile pentru rezilierea contractului cu Universitatea. Dacă îl demite, Mititelu trebuie să-i dea peste 100.000 de euro lui Mark Wotte, care ar fi trebuit să ducă Ştiinţa în cupele europene şi să înfiinţeze la vară în Bănie o colonie de profesionişti din Ţara Lalelelor. Nici Corneliu Papură nu mai face parte din staff-ul tehnic, acesta demisionând. Partida cu Ceahlăul va cântări mult în economia acestui campionat, dar Ilie Balaci e convins că Ştiinţa nu va mai merge în Liga a II-a. „Duşmanii Craiovei să nu se bucure, pentru că echipa nu va retrograda, vă spun eu sigur", a declarat Balaci pentru evz.ro.

 

Patronul, pus la colţ de „Riciu“

 

Pentru că nu are antrenor cu licenţa Pro în actualul staff, Universitatea îl poate folosi ca interimar pe George Biţă, posesor al licenţei A. „Craiova poate încheia sezonul cu antrenorul secund George Biţă interimar sau îl poate activa pe Nae Ungureanu, dacă îşi rezolvă litigiul financiar cu acesta şi Ungureanu îşi dă acceptul. Dacă Eugen Trică va sta în picioare şi va da indicaţii la meciuri, echipa va ajunge la comisie. Oricum, e păcat că s-a ajuns în această situaţie şi, în loc să vorbim de clubul Universitatea Craiova ca un continuator al performanţelor pentru fotbalul românesc, am ajuns să vorbim despre copilării, stângăcii, decizii fără discernământ şi greşeli care costă Ştiinţa din cauza unui patron dificil, ca să-i nu-i spun altfel", a declarat ieri Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF. Acesta îi reproşează lui Mititelu faptul că a mers pe mâna unor antrenori fără experienţă sau că uneori chiar s-a crezut antrenor. „Când l-a pus pe Mogoşanu mi-a spus că e formidabil, că face superantrenamente, analize, apoi după şapte etape m-a sunat şi mi-a zis că s-a înşelat. După ce Craiova a pierdut la CFR Cluj a spus că Eugen Neagoe a făcut greşeli tactice. Păi cine este el şi ce pregătire are să cunoască atât de bine tactica şi să poată evalua un antrenor din acest punct de vedere?", a mai comentat „Riciu".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII