10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho a învins fotbalul

Mourinho a învins fotbalul

Sistemul ultradefensiv pus la punct de tehnicianul portughez a anihilat jocul combinativ al Barcelonei, care a dominat total partida, dar a pierdut în cele din urmă calificarea.

 

Jose Mourinho a arătat întregii lumi cum poate fi eliminată din Liga Campionilor Barcelona, echipă despre care se spune că practică în prezent cel mai bun fotbal de pe mapamond. Posesia de 75 la sută a catalanilor, zecile de centrări spre careul Interului şi sutele de pase schimbate între mijlocaşii Barcelonei miercuri seară pe „Nou Camp", în tentativa de a pune atacanţii în poziţii de gol, s-au dovedit inutile în faţa sistemului defensiv pus la punct de tehnicianul portughez. Mourinho, în stilu-i caracteristic, parcă a ordonat băieţilor lui să renunţe la fotbal pentru 90 de minute, aceasta fiind singura metodă de a scăpa „cu viaţă" din „poligonul de execuţie" de pe „Nou Camp", unde în ultimele sezoane numai cei norocoşi au scăpat doar cu două sau trei goluri primite. La adăpostul avantajului luat în tur la Milano (3-1), echipa lui Mourinho nu a fost constrânsă să atace la Barcelona, iar „The Special One" a construit un zid în jurul careului de 16 metri din care a făcut parte şi românul Cristian Chivu, ajuns în postura de titular în urma accidentării lui Pandev. Şi, culmea, eliminarea lui Motta (‘28) a părut să ajute mai mult Interul, care s-a mobilizat şi s-a închis şi mai bine în propria jumătate. Messi, cu excepţia unei faze, a părut un jucător oarecare, Ibrahimovic a primit foarte puţine mingi, iar când a fost servit a finalizat lamentabil, iar „motorul" de la centrul terenului, Xavi, nu a funcţionat cum trebuie. Reuşita lui Pique din minutul 84 a venit prea târziu, iar catalanii s-au văzut eliminaţi de o echipă care a trecut doar de câteva ori de linia de la centrul terenului.

 

„A fost cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea“

 

Portughezul Mourinho a declarat, după calificarea Interului în finala Ligii Campionilor, că aceasta a fost cea mai frumoasă înfrângere din viaţa sa. „Meciul a început prost. Am fost nevoit să-l înlocuiesc pe Pandev cu Chivu şi fără Pandev noi am pierdut din punct de vedere ofensiv. În zece, şansele noastre de a marca s-au redus aproape la zero. O echipă fără organizare tactică primeşte patru sau cinci goluri aici. Este foarte greu să joci 10 contra 11 cu FC Barcelona, este cea mai bună echipă din lume la nivelul posesiei balonului. Noi am fost compacţi, am jucat bine şi am închis spaţiile. Este cea mai frumoasă înfrângere din viaţa mea. Este ceva istoric. Am făcut un meci spectaculos la nivelul organizării şi din punct de vedere defensiv. Pe teren propriu am jucat să câştigăm, iar aici am făcut ce am putut. Nu voiam balonul. Le-am spus jucătorilor mei să le dea balonul celor de Barcelona, ei îl voiau", a declarat Mourinho.

Guardiola nu s-a supărat pe jucători

 

Josepp Guardiola, antrenorul Barcelonei, a declarat că nu este dezamăgit de faptul că elevii săi nu au reuşit să elimine Interul şi, cu toate că italienii consideră totuşi că echipa sa este mai valoroasă. „Nu ştiu dacă s-a calificat în finală echipa cea mai bună. Ei s-au apărat foarte bine, iar noi nu am reuşit de prea multe ori să le punem în pericol poarta. Nu cred că jucătorii mei au fost afectaţi de presiunea creată de fani la acest meci, din contră, a fost o plăcere să jucăm într-o asemenea atmosferă. Nu sunt deloc dezamăgit de jucători. În ceea ce-i priveşte pe Messi şi Ibrahimovic vă asigur că au dat totul. De fiecare dată când am ajuns în penultimul act la competiţiei am încercat să ajungem în finală şi chiar dacă acum nu s-a întâmplat acest lucru, ştiu că suporterii sunt mândri de noi. O felicit pe Inter, a muncit mult ca să ajungă în finală".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII