11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii a reintrat în cărţile salvării

Pandurii a reintrat în cărţile salvării

Echipa gorjeană a redus distanţa faţă de echipele aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, după victoria cu FC Braşov. Cîrţu susţine că echipa sa mai are nevoie de nouă puncte pentru a rămâne în Liga I.

 

Chiar dacă a jucat modest, trupa lui Sorin Cîrţu (foto) a trecut de FC Braşov, scor 1-0, şi s-a apropiat la un punct de Internaţional Curtea de Argeş (argeşenii au un joc mai puţin) şi la două puncte de Astra Ploieşti, principalele contracandidate în lupta pentru menţinerea în Liga I. Cîrţu a mizat după pauză pe doi dintre artizanii victoriei, Hidişan şi Kamara. „După schimbări, jocul s-a înviorat. Intrarea lui Hidişan şi a lui Lazic a dat viteză jocului. S-a creat presiune asupra adversarului şi, implicit, au apărut şi ocaziile. Până la urmă, au cedat, au făcut acel penalti", a spus Cîrţu.

Tehnicianul îşi asumă vina pentru jocul slab al echipei. „Am început foarte prost, cu nişte jucători marcaţi de miza partidei. Poate pentru că am riscat în această săptămână (săptămâna trecută – n.r.). Am făcut nişte alergări pe dealuri, am mai făcut şi forţă explozivă, totul în ideea deplasării la Bistriţa şi apoi intermediara cu Iaşiul. Ne-am dorit să atingem o formă sportivă, să avem un tonus muscular mai bun", a spus Cîrţu.

 

Nouă puncte pentru salvare

 

Cîrţu crede că nouă puncte ar fi suficiente pentru menţinerea pandurilor în Liga I, însă evoluţiile neconvingătoare ale formaţiilor din fruntea clasamentului ar putea să-i dea planurile peste cap. „Când iei trei puncte, te bucuri. Cu încă nouă puncte, cred că ne vom salva. Nu ştiu dacă luăm punctele de la Bistriţa, de la Iaşi sau din altă parte. Până la sfârşit mai sunt cinci jocuri şi 15 puncte. Trebuie să luăm nouă puncte. Aşa îmi făcusem eu calculul, dar cum joacă unele echipe acum, este posibil să nu te salvezi cu 38 de puncte. Şi Dinamo, şi Steaua, dar şi altele nu mai sunt nişte sperietori. Dacă e să vorbim de ce am văzut la televizor la Dinamo, Iaşiul a pierdut două puncte", a declarat Cîrţu.

 

Primă colectivă de 200.000 de euro

 

Conducerea clubului Pan-durii le-a promis jucătorilor o primă colectivă consistentă pentru salvarea de la retrogradare, în jur de 200.000 de euro. Cîrţu speră că jucătorii săi vor fi în stare să ia banii promişi.

„Acum trebuie să ne gândim doar la ce trebuie să strângem. Mă gândesc doar la faptul că noi trebuie să facem un minim de 38 de puncte. Jucătorii au posibilitatea să se bată pentru acest obiectiv şi sunt şi răsplătiţi", a declarat Cîrţu.

 

Hidişan: Mai sunt cinci finale

 

Florin Hidişan a reuşit să aducă prima victorie echipei Pandurii în retur, transformând un penalti în minutul 77 al jocului cu FC Braşov.

„Am luat mingea şi am bătut eu. Nu am fost desemnat de antrenor. Eram convins că voi înscrie. Mă bucur că sunt sănătos şi că am putut să ajut echipa", a spus Hidişan. Decarul pandurilor speră ca golul său să fie o descătuşare pentru gorjeni.

„Până la îndeplinirea obiectivului cred că mai sunt încă cinci finale de disputat pentru noi. O să fie foarte greu. Sperăm ca aceasta să fie şi o descătuşare pentru noi şi o să încercăm ca la următoarele meciuri să obţinem punctele necesare", a spus Hidişan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU