10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Chivu, spre un nou titlu

Cristi Chivu, spre un nou titlu

Victoria obţinută de Inter sâmbătă în faţa Atalantei (3-1), la care a contribuit şi Cristi Chivu cu cun gol, s-a dovedit foarte preţioasă, pentru că, în ultimul meci al etapei a 35-a din Serie A, contracandidata la titlu a „nerrazzurilor", AS Roma, a pierdut pe teren propriu, cu 2-1, partida cu Sampdoria.

Romanii ar fi urcat din nou pe prima poziţie în cazul unui succes, iar în condiţiile în care au pierdut se află la două puncte în spatele Interului. Partida de pe „Olimpico" a început cum nu se poate mai bine pentru echipa lui Ranieri, care a deschis scorul în minutul 14, prin căpitanul Francesco Totti. Pazzini a relizat o „dublă" în repriza secundă (‘52, ‘85) şi i-a amuţit pe cei 55.000 de spectatori prezenţi la meci. La Roma, portarul Bogdan Lobonţ a fost rezervă. În etapa următoare, a 36-a, Roma va juca la Parma, iar Inter va întâlni în deplasare pe Lazio.

Juventus a obţinut o victorie utilă pe teren propriu, 3-0 cu Bari, care o ţine în cursa pentru un loc de Europa League, „Bătrâna Doamnă" urcând pe locul al şaselea. Au marcat Iaquinta (‘52 şi ‘86) şi Del Piero (‘70, din penalti). Partida a fost marcată de conflictul dintre Del Piero şi antrenorul lui Juventus, Zaccheroni, în momentul în care acesta din urmă a vrut să-l schimbe pe atacant. Mijlocaşul Paul Codrea nu a fost folosit de antrenorul Alberto Malesani în partida pierdută de Siena, cu 4-1, la Udine. Pepe de două ori (‘19, ‘42), Sanchez (‘61) şi Di Natale (‘71 din penalti) au punctat pentru friulani, în timp ce golul de onoare al toscanilor a purtat semnătura lui Calaio (‘40). În etapa a 35-a din Serie A s-au mai jucat meciurile: Inter – Atalanta 3-1, Palermo – Milan 3-1, Napoli – Cagliari 0-0, Genoa – Lazio 1-2, Bologna – Parma 2-1, Livorno – Catania 3-1. Inter are 73 de puncte şi este urmată de Roma (71), Milan (64), Sampdoria (60), Palermo (58) şi Juventus (54).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS