9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, în finale la Cupa Liceelor

Craiovenii, în finale la Cupa Liceelor

La Hipodromul din vecinătatea Parcului „Nicolae Romanescu" din Craiova s-a desfăşurat, weekendul trecut, etapa de zonă a concursului de cros, din cadrul Cupei Liceelor. Competiţia a adunat la start 100 de elevi-sportivi din toate judeţele Olteniei. La masculin, s-a impus Alexandru Staicu (Colegiul Tehnic „Ion Mincu" Târgu Jiu), urmat pe podium de Alin Drondoie (LPS Târgu Jiu) şi Cezar Bobolicioiu (Grupul Şcolar „Matei Basarab" Craiova). La echipe, a câştigat LPS Târgu Jiu, urmat pe LPS „Petrache Trişcu" Craiova şi Grupul Şcolar „Matei Basarab" Craiova. În întrecerea feminină, la individual a câştigat Elena Dincă (LPS „Petrache Trişcu" Craiova), urmată de două sportive de la LPS Târgu Jiu, Adelina Bălţoi şi Laura Popescu. La echipe, primul loc a fost ocupat de LPS Târgu Jiu, urmată, pe podium, de LPS „Petrache Trişcu" Craiova şi LPS Slatina.

Pentru faza finală, care va avea loc luna viitoare, s-au calificat echipele de pe primul loc, adică LPS Târgu Jiu, atât la masculin, cât şi la feminin, iar la individual vor merge în finală primii zece clasaţi la Craiova. În afară de Bobolicioiu şi Dincă vor mai merge în finală alţi cinci atleţi din Bănie: Adelina Anghel, Luminiţa Achim, Alina Tudor, Dragoş Berendei şi Ionuţ Toma. La o altă competiţie, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (ONSŞ), echipa de tetratlon de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu" din Craiova a obţinut locul trei, în cadrul finalei desfăşurate la Râmnicu Vâlcea. Medaliatele cu bronz au fost sportivele: Roxana Ene, Andreea Cojocaru, Virginia Stan, Mihaela Iovan, Mariana Săftescu şi Gergiana Florescu.

Tot în Bănie, dar la Sala „Matei Basarab", s-a desfăşurat etapa de zonă a Cupei Liceelor, la baschet feminin. Echipa Colegiului Naţional „Carol I" din Craiova, antrenată de profesorul Cristian Corneanu, a reuşit să se califice pentru faza finală. Şi băieţii de la „Carol I" (antrenor Carmen Georgescu) vor merge în finală, după ce au câştigat turneul de la Târgu Jiu. În fine, la fotbal masculin, judeţul Dolj va fi reprezentat la turneul final al Cupei Liceelor de către Grupul Şcolar „Traian Demetrescu" (profesor Jean Georgescu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS