6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSperanţa moare ultima

Speranţa moare ultima

Chiar dacă nu au obţinut nici o victorie în retur, pandurii nu şi-au pierdut speranţa şi vor să învingă sâmbătă pe FC Braşov pentru a spera în continuare la menţinerea în Liga I.

 

Aflată pe locul 16 în Liga I, la patru puncte de formaţia clasată deasupra liniei retrogradării, Pandurii Târgu Jiu este obligată să învingă sâmbătă pe FC Braşov, la Târgu Jiu, pentru a mai spera la menţinerea în Liga I. „Dacă învingem Braşovul, suntem în luptă. Cu trei puncte după meciul cu Braşov, speri, intri în calcule pentru salvare, nu înseamnă că eşti salvat. După aia mai vedem dacă mai avem staţii sau ne-am oprit", a declarat Sorin Cîrţu. Tehnicianul a decis să
nu-şi mai critice jucătorii pentru erorile comise în trecut, ci să-i încurajeze în vederea viitoarelor dispute de care depinde soarta echipei. „Am stat de vorbă cu ei şi le-am spus să privească numai în faţă. Nu am discutat nimic de meciul de la Urziceni", a spus Cîrţu. Tehnicianul le-a cerut şi jurnaliştilor să-i menajeze pe fotbaliştii săi în faţa unui examen capital. „Jucătorii au un psihic labil şi pot să reacţioneze negativ la critici. Şi aşa sunt supăraţi şi dacă mai dăm în ei…", a mai afirmat Cîrţu.

 

Gratis cu FC Braşov

 

Conducerea clubului Pandurii a decis să acorde gratuitate suporterilor la partida cu FC Braşov, cu gândul că fotbaliştii lui Cîrţu vor primi un ajutor şi din tribune. „Avem nevoie şi de aportul fanilor. Toată lumea să fie alături de noi pentru a câştiga sâmbătă. La meciul cu FC Braşov vor fi 1.100 de bilete gratis la peluze pentru fani", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Oficialii gorjeni sunt convinşi că, în cazul unei victorii contra echipei lui Moldovan, salvarea de la retrogradare este aproape sigură, aceştia mizând pe descătuşarea jucătorilor gorjeni. „Este o săptămână foarte importantă pentru noi pentru că intrăm în ultimele şase etape. Dacă am avut şase etape de vis la început, în care am acumulat 12 puncte, au urmat zeci de etape de coşmar, în care am făcut puţine puncte. Am ajuns în această situaţie, dar de acum încolo trebuie să facem cât mai multe puncte pentru a ne salva. Suntem toţi alături de jucători şi antrenori… Şi la bine, şi la greu trebuie să fim împreună. Să nu facem strategii pentru cele şase etape. Trebuie să ne gândim doar la victoria cu Braşovul. Dacă batem, 90% ne salvăm pentru că apoi băieţii se vor descătuşa şi aşa vor veni şi punctele de care avem nevoie", a mai spus Băloi.

 

Arbitrează Unimatan

 

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a desemnat pe Paul Unimatan din Zalău să conducă partida Pandurii – FC Braşov, programată sâmbătă, la Târgu Jiu. Unimatan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre (Oradea) şi Gero Szabo (Cluj-Napoca), iar observatori au fost desemnaţi Mircea Neşu şi Rodion Cămătaru. Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut nici un joc din cele două conduse de Paul Unimatan, reuşind o victorie, scor 2-1, la Piatra Neamţ, şi un rezultat de egalitate, scor 1-1, cu Gloria Bistriţa, la Târgu Jiu, ambele din turul campionatului. Chiar dacă au învins Ceahlăul, gorjenii au acuzat arbitrajul lui Unimatan, aflat la debutul în Liga I, care le-a refuzat un penalti clar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS