13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, norocoasă la tragerea la sorţi

Oltchim, norocoasă la tragerea la sorţi

Formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea a avut noroc la tragerea la sorţi de ieri, de la Viena, la sediul EHF stabilindu-se ordinea „dublei" cu Viborg HK, din finala Ligii Campionilor la handbal feminin. „Galacticele" vor juca primul meci cu danezele în deplasare, pe 8-9 mai, meciul retur din finală urmând să se dispute pe 15-16 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti, aceasta fiind singura arenă din România omologată la standardele impuse de EHF pentru găzduirea unei asemenea partide. Datele complete privind desfăşurarea ultimului act urmează să se stabilească ulterior de către oficialii celor două cluburi.

Oltchim este prima echipă din România care va juca o finală de Liga Campionilor, după 1990. Formaţia olteană mai are în palmaresul internaţional câştigarea Cupei Cupelor şi a Trofeului Campionilor (ambele în 2007), şi a două Cupe IHF (1984 şi 1989).

 

„Să joci acasă, cu trofeul pe masă, e altceva“

 

„Principalul" Oltchimului, Radu Voina, a spus, pentru Mediafax, că pentru elevele sale va fi important faptul că returul finalei Ligii Campionilor cu Viborg se dispută la Bucureşti, deşi, în opinia tehnicianului, la acest nivel contează mai puţin ordinea jocurilor. „Nu ştiu dacă la acest nivel contează în primul rând unde se joacă returul semifinalei, dar parcă totuşi, să joci acasă, cu trofeul pe masă, în faţa propriilor fani, e altceva. Fetele au fost impresionate de atmosfera din returul cu Gyor, va conta mult pentru ele. Sper că vâlcenii care ne-au încurajat atât de frumos să fie alături de noi şi la Bucureşti. Mai e până atunci, avem ultimele patru meciuri, în 8 zile, trei în deplasare şi ultimul acasă, în Liga Naţională, şi apoi ne gândim doar la finala Ligii Campionilor", a afirmat Radu Voina, al cărui obiectiv a fost calificarea în finala Ligii Campionilor, fază în care Viborg, la care evoluează şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru, a ajuns de cinci ori, câştigând competiţia de două ori (2006 şi 2009).

Până la „dubla" cu Viborg, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca în campionat patru partide, prima fiind programată mâine, de la ora 18.00, în deplasare, cu CSM Cetate Devatrans, fiind o restanţă din cadrul etapei a 22-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS