6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIliev, căzut la datorie

Iliev, căzut la datorie

Fundaşul central bulgar a suferit o entorsă şi, mai mult ca sigur, nu va juca împotriva Unirii Urziceni.

 

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a anunţat luni seară, la Oltenia 3TV, că fundaşul Valentin Iliev nu va putea evolua duminică, în jocul cu Unirea Urziceni, din cauza unei accidentări la glezna stângă. „Din nefericire, l-am pierdut pe Valentin Iliev pentru jocul cu Urziceniul. A făcut o entorsă şi va sta cel puţin o săptămână", a spus Mititelu. Iliev a fost înlocuit în minutul 83 de Buleică şi în următoarele zile se va şti cât de gravă este accidentarea bulgarului. Dacă nu va evolua cu Unirea, Iliev va mări lista indisponibililor la Universitatea, listă pe care se mai află Florin Costea, Ovidiu Dănănae, dar şi Silviu Lung Jr., care a fost eliminat cu FC Vaslui. Semne de întrebare există şi în dreptul lui Spase Dilevski, care acuză dureri la spate, dar şansele acestuia să evolueze împotriva ialomiţenilor sunt mai mari. În echipă va reveni Silviu Bălace, care a stat la meciul cu FC Vaslui. În ceea ce-l priveşte pe actualul goalkeeper al Ştiinţei, se poate spune că victoria de la Vaslui i se datorează în mare măsură, patronul Mititelu prevestindu-i o carieră frumoasă la un club mare din Europa. „Silviu Lung Jr. a avut două intervenţii excepţionale, dar să nu uităm că el a devenit deja o certitudine, de-asta joacă la naţionala de tineret. Arbitrul i-a acordat prea uşor al doilea galben lui Lung, care a aşteptat ca jucătorul de la Vaslui să iasă din careu pentru a degaja. Centralul abia aştepta să-l elimine. Sper ca Pieter Merlier să-l poată înlocui cu brio. Toată lumea m-a înjurat când l-am cedat pe Mircea Bornescu, dar iată că nu am greşit forţându-l pe Lung. În doi-trei ani, Silvică o să joace la o echipă de top din Europa, pentru că este foarte valoros", a „prezis" finanţatorul Universităţii.

Wotte mai vrea puncte

 

Antrenorul Universităţii, Mark Wotte, considera după meci că lupta pentru evitatea retrogradării nu s-a încheiat, chiar dacă alb-albaştrii vor aborda mai relaxat următoarele partide. „Sunt foarte bucuros de victorie. Aveam nevoie de cele trei puncte. Ne-am apărat foarte bine şi am sperat în relaxarea normală a Vasluiului după calificarea în finala Cupei. Au atacanţi foarte periculoşi şi am fost nevoiţi să jucăm extrem de defensiv. Cel mai important este faptul că am fost uniţi. Am avut şi noroc în repriza a doua, când Piţurcă a valorificat singura ocazie pe care şi-a creat-o. Celor de la Vaslui le-a lipsit spiritul de învingători şi cu puţin noroc am putut să câştigăm. Am avut din nou probleme pe final din cauza arbitrajului. I-a fost acordat prea uşor al doilea galben lui Lung. Nu putem spune că suntem salvaţi de la retrogradare. Vom putea spune acest lucru când se va întâmpla matematic. Pentru asta ne mai trebuie 4-5 puncte", a spus Wotte. De aceeaşi părere sunt şi jucătorii Ştiinţei, în frunte cu Florin Costea, care, chiar dacă nu poate juca din cauza problemelor medicale, este aproape de colegii săi la fiecare meci. „Lucrurile se mişcă la echipă, iar acum abordăm meciurile cu mai multă linişte. Mă bucur pentru victorie şi îi felicit pe băieţi. Încă nu am scăpat de grijile retrogradării, încă se joacă", a declarat Costea la GSP TV.

Piţurcă Jr., în prim-plan

 

„Mă bucur că am înscris. Nu marcasem de mult, sunt la primul gol pentru Universitatea şi sper să mai înscriu şi la alte meciuri importante", a spus Alex Victorio Piţurcă după meciul de la Vaslui. Piţi Jr. a marcat un gol important, într-un moment în care Wotte şi ceilalţi coechipieri se gândeau tot mai mult la un rezultat de egalitate. Fiul fostului selecţioner nu s-a văzut prea mult, fiind puţin susţinut de coechipieri în ofensivă. Golul din minutul 71 l-a scos la rampă pe atacantul oltean, care astfel speră să-l forţeze pe Wotte să-l folosească mai mult, după ce, la începutul returului, olandezul l-a atenţionat că va îmbrăca mai rar tricoul alb-albastru. O vorbă bună i-a pus şi patronul Adrian Mititelu, care susţinea că prin golul reuşit la Vaslui atacantul „le-a dat o palmă" celor care nu au crezut în calităţile lui. „Alex Piţurcă i-a contrazis pe mulţi. Dacă ar fi muncit mereu la fel cum a făcut-o săptămâna aceasta, ajungea departe. Dar familia sa are o situaţie financiară bună şi probabil că asta este o cauză pentru care nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Alex Piţurcă a făcut un meci bun şi mă bucur că a reuşit să marcheze, pentru că s-a descătuşat şi va aborda următoarele partide cu mai multă încredere", a comentat Mititelu. Acesta a anunţat că Ştiinţa va juca la victorie meciul următor. Partida Universitatea – Urziceni va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Radu Petrescu – Eduard Dumitrescu şi Adrian Vidan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII