24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitrul Harabagiu, bătăuş de copii?

Arbitrul Harabagiu, bătăuş de copii?

Robert Harabagiu (foto), arbitru de Ligă Naţională, este acuzat că l-a făcut KO pe handbalistul gorjean Purcărea la un joc LPS Târgu Jiu – CS Moreni din cadrul Olimpiadei Sportului Şcolar, competiţie ce a avut loc recent la Târgovişte.

 

Cazul, semnalat de antrenorul echipei LPS Târgu Jiu, Adrian Gorun, a ajuns şi pe masa Comisiei de Disciplină a FR de Handbal. „Ne-a arbitrat cuplu Harabagiu – Stănescu. În minutul 25, pe atacul nostru, jucătorul din Moreni, Adrian Stănică, l-a lovit pe jucătorul nostru Adrian Cristian Migiu. După ce l-a lovit dur, jucătorul gazdelor, Stănică, a avut un gest nesportiv, ieşit din comun: când al nostru era jos, cel de la Moreni simula că-l calcă pe cap. A ieşit o învălmăşeală şi am văzut cum un jucător de la gazde îl alerga pe teren pe unul de-al nostru. În acel moment, jucătorul nostru, Purcărea, i-a zis arbitrului Harabagiu: «Uite, domne, îl omoară. Ce faceţi?». Imediat, arbitrul s-a întors i-a dat un picior în tibie şi un pumn în figură, mai exact în arcada stângă. Când elevul meu s-a ridicat i-a dat şi cartonaş roşu, dar nu ştiu pentru ce. Când am văzut ce se întâmplă am mers la arbitru şi i-am zis: «Ce faci, domne, dai în copii?». El a zis că nu a dat în nimeni, după care mi-a justificat că aşa a vrut să-i dea roşu", a relatat Gorun. Harabagiu a fost, de altfel, amendat cu 200 de lei pentru agresiunea asupra lui Purcărea şi de poliţiştii sosiţi la faţa locului. „După ce s-a terminat meciul, două echipaje de Poliţie au venit la sală. Doamna medic Popa, care a asistat la meci, a şi dat declaraţie că l-a văzut pe arbitru că l-a lovit pe băiatul meu. Arbitrul a fost amendat cu 200 de lei. Logic, l-au găsit vinovat dacă i-au dat amendă. Am făcut un raport pe care l-am trimis la federaţie cu copie după declaraţia doamnei doctor. Să vedem ce se întâmplă cu domnul arbitru", a mai spus Gorun.

Stângă: Este un fapt de o gravitate imensă

 

Selecţionerul României, Vasile Stângă, nu înţelege cum un arbitru a putut să lovească un jucător, mai ales un copil, dar nici cum a fost delegat un arbitru din Moreni să conducă o echipă din aceeaşi localitate. Stângă aşteaptă ca Harabagiu să fie sancţionat drastic de FRH pentru gestul său incalificabil: „E ceva de neimaginat ca un arbitru să lovească un jucător. Nu ştiu ce-a fost acolo, am auzit că l-a făcut KO. Cazul e la federaţie şi se vor lua măsuri. Este un fapt de o gravitate imensă. S-a mai auzit că jucătorii să lovească arbitri, dar invers nu. În cazuri de-astea se iau măsuri drastice. Să vedem ce va păţi acest arbitru".

 

Meci de orgoliu la Bucureşti

 

După trei săptămâni de pauză, Liga Naţională de handbal masculin se reia astăzi cu jocurile etapei a 23-a. Energia Pandurii Târgu Jiu întâlneşte în Capitală pe Dinamo Bucureşti, joc programat de la ora 18.00 (Digi Sport Plus), în Sala „Lucian Grigorescu". „E meci greu. Presiunea este pe noi. Va fi un meci de orgoliu, Dinamo e salvată şi nu are nimic de pierdut. Ei joacă fără emoţii. Vor da totul să ne bată. Noi trebuie să câştigăm, nu avem altă variantă. Nu avem cum să nu batem, pentru că avem o echipă mai valoroasă decât a lor", a declarat antrenorul grupării gorjene, Vasile Stângă. Singurul absent din tabăra oltenilor este interul Marian Filip, ruptură fibrilară la coastă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS