15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorio, victorie la Vaslui

Victorio, victorie la Vaslui

FC Vaslui – „U“ Craiova 0-1

Stadion „Municipal“, spectatori: 5.000.

A marcat: Al. Piţurcă ‘71.

FC Vaslui: Kuciak – Akakpo, Papp, Gladstone, Milanov – Milisavljevic, R. Costin (‘75, Neagu), Pavlovic, L. Sânmărtean (‘79, Delgado) – Wesley, Costly. Antrenor: Marius Lăcătuş.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, Iliev (‘82, Buleică), Buşu – Prepeliţă, Dilevski (‘75, I. Popescu), R. Barbu, Gângioveanu (‘46, Firţulescu) – Dina, Al. Piţurcă. Antrenor: Mark Wotte.

Cartonaşe galbene: S. Lung Jr. (2), Al. Piţurcă, V. Găman.

Cartonaş roşu: S. Lung Jr. (‘90+2).

Au arbitrat: Robert Dumitru – Gero Szabo şi Nicolae Megheşan.

Titularizat de Mark Wotte, Alex Victorio Piţurcă a marcat unicul gol al meciului, atunci când antrenorul olandez se pregătea să-l înlocuiască.

 

„La Vaslui avem două variante: x sau 2", spunea team-managerul Universităţii, Silvian Cristescu, înaintea partidei cu moldovenii. Fanii olteni care i-au ascultat sfatul au câştigat de două ori, bucurându-se pentru cele trei puncte obţinute de trupa lui Wotte, dar şi pentru faptul că nu au bătut degeaba drumul la casele de pariuri.

Cu biletele pentru finala Cupei României în buzunar, FC Vaslui a arătat ca o echipă relaxată în debutul partidei şi, deşi a dominat jocul, n-a apărut de foarte multe ori la finalizare. În prima repriză a avut totuşi două ocazii mari de a marca prin Lucian Sânmărtean, în minutele 23 şi 41, dar de fiecare dată Silviu Lung a apărat senzaţional. Gladstone (‘39) s-a trezit şi el cu mingea la picior singur la şase metri de poartă, însă preluarea defectuoasă a salvat formaţia din Bănie. Craiovenii au preferat să se apere în prima parte a jocului, antrenorul Mark Wotte lăsând impresia că s-ar mulţumi şi cu un punct. Juveţii nu s-au apropiat de poarta lui Kuciak, reuşind „performanţa" de a nu trimite măcar un şut spre buturile moldovenilor.

 

Lung Jr. stă cu Unirea Urziceni

 

Partea a doua s-a jucat după acelaşi stereotip, alb-albaştrii preferând să tragă de timp încă de la reluarea meciului, mizând doar pe cartea contraatacului. Un joc riscant al craiovenilor, cărora le-a trecut de două ori glonţul pe la ureche în zece minute. În minutul 56, încercând să respingă o minge, bulgarul Iliev a trimis periculos spre poartă, Lung Jr. respingând cu dificultate de sub transversală. Apoi, Akakpo (‘66) a reluat cu capul puţin pe lângă poartă. Încercând să impulsioneze atacul echipei sale, antrenorul Wotte l-a chemat de la încălzire pe Mihai Costea, pregătindu-se să-l înlocuiască pe Alex Victorio Piţurcă, jucător care fusese deja avertizat. Reacţia fiului fostului selecţioner a fost una care i-a făcut fericiţi pe coechipieri, dar şi pe fani. A preluat subtil peste Gladstone, apoi a marcat cu un şut la firul ierbii. Gazdele au avut şansa egalării în minutul 81, când Neagu a ţintit bara laterală, mingea a ajuns la Costly, dar golul marcat de acesta din urmă a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Finalul a fost cu emoţii pentru Universitatea, după ce în poartă a intrat Mihai Dina. Silviu Lung Jr. a fost eliminat în minutele de prelungire pentru al doilea cartonaş galben, ambele avertismente fiind primite pentru tragere de timp.

 

Un gol, un suporter,
un banner

 

La final, antrenorul Mark Wotte şi-a trimis echipa să salute singurul suporter al Ştiinţei prezent la Vaslui. Lipsa fanilor olteni a fost suplinită parţial de suporterii vasluieni, care au afişat un banner cu mesajul „Universitatea în Craiova". După partidă, patronul Adrian Mititelu a recunoscut că Universitatea a avut şansă şi l-a lăudat pe Piţurcă Jr. „Victoria cu FC Vaslui ne ajută să abordăm meciul cu Unirea Urziceni cu un moral bun. Ne doream trei puncte din aceste două meciuri, deja le-am obţinut. Azi (aseară – n.r.) am învins cu noroc, cu muncă, pe apărare. Am ştiut însă că vom învinge, am avut o premoniţie, le-am spus apropiaţilor că vom câştiga cu 1-0. La faza eliminării portarului nostru cred că arbitrul a vrut să dea o mână de ajutor gazdelor pe ultima sută de metri. În ceea ce-l priveşte pe Alex Piţurcă, spun că acesta i-a contrazis pe cei care ziceau că n-are talent", a spus Mititelu la GSP TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII