3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Violeţi de furie

Timişoara a pierdut partida cu FC Vaslui, însă, răniţi după meciul cu „Fiara“, bănăţenii ar putea fi mult mai periculoşi pentru Universitatea.

După victoria norocoasă din Giuleşti, Ştiinţa se pregăteşte să înfrunte FC Timişoara. O echipă care a avut mult ghinion etapa trecută, pierzând în faţa Vasluiului după ce a primit un gol controversat şi a ratat alte ocazii imense. Bănăţenii s-au îndepărtat de locul întâi, deşi aveau şansa să rămână în coasta liderului, o victorie poziţionându-i pe locul doi la un singur punct de lider, CFR Cluj. La patru puncte de primul loc, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău va veni cu siguranţă să câştige la Severin, chiar dacă patronul Marian Iancu a decis să aplice metoda adormirii adversarului, declarând după eşecul cu moldovenii că a ieşit din lupta pentru titlu. „Nu avem constanţă şi e clar că, în aceste condiţii, nu suntem o favorită la titlu. Eu cred că am ieşit din cursa pentru titlu", a spus Iancu. Primul care l-a contrazis însă pe patron a fost veteranul Cosmin Contra, revenit pe Bega pentru a câştiga titlul cu alb-violeţii. „Aşa se întâmplă tot timpul la Timişoara. Când suntem acolo, foarte aproape, ceva se întâmplă şi pierdem. Nici vorbă să schimbăm antrenorul. Păi a ratat antrenorul din cinci metri? A ratat antrenorul penalti? E numai vina noastră. Suntem condamnaţi să câştigăm împotriva Craiovei. E crucial, decisiv. Dacă vrem să fim campioni, trebuie să câştigăm", a spus „Guriţă".

Sabău poate fi demis la Severin

Suporterii timişoreni cer din nou demisia lui Ioan Ovidiu Sabău, considerat vinovat pentru eşecul cu FC Vaslui, iar acest lucru s-ar putea întâmpla după meciul de sâmbătă, de la Severin, în cazul în care FC Timişoara va pleca steagul în faţa oltenilor. Conştient că nu are rost să tulbure şi mai rău apele, patronul bănăţenilor, Marian Iancu, a decis însă să-i transmită un mesaj de susţinere antrenorului său, chiar dacă nu a fost satisfăcut de prestaţia jucătorilor: „Nu se pune problema să-l înlocuim pe Sabău. Câştigăm toţi, pierdem toţi. Am avut ocazii, am ratat enorm. Nu ne-a oprit nimeni să câştigăm în faţa Vasluiului. Am văzut un joc haotic şi lipsă de concentrare. Sunt foarte supărat din cauza acestui rezultat, mai ales că am avut atâta timp şi un om în plus. Echipa nu face diferenţa".

Simţind că i se clatină scaunul, antrenorul Sabău a încercat să ţină jucătorii lângă el pentru a avea în continuare controlul asupra vestiarului, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul cu FC Vaslui: „Este o înfrângere dureroasă, dar nu s-a terminat campionatul, mai sunt meciuri de jucat. Nu fotbaliştii sunt de vină. Eu sunt principalul vinovat. Îmi asum această înfrângere. Trebuie să găsim soluţii pentru următorul joc".

Gângioveanu, cât jumătate din Ştiinţa

Autorul unicului gol din Giuleşti, Cosmin Gângioveanu, a fost declarat de fanii Universităţii cel mai bun jucător al lui Mark Wotte la meciul cu Rapid. Într-un sondaj realizat pe site-ul oficial al clubului, Cosmin a primit jumătate din voturi, clasându-se pe primul loc, la mare distanţă de locul doi, care i-a revenit bulgarului Iliev (9 la sută). Locul trei a fost împărţit de doi juveţi, Silviu Lung Jr. şi Prepeliţă (7 la sută din voturi). Deşi l-a servit excelent pe Gângioveanu la gol, veteranul Eugen Trică a primit doar trei la sută din voturi, clasându-se pe locul şase, la egalitate, cu Mihai Dina. Revenind la Cosmin Gângioveanu, acesta a declarat, conform sptfm.ro, că îi este dor de atmosfera de pe „Ion Oblemenco", însă speră într-un rezultat bun cu FC Timişoara în partida de sâmbătă, de la Severin. „După victoriile cu Iaşi şi Rapid avem un moral mai ridicat şi putem să abordăm altfel meciurile viitoare. Nu simţim nici o presiune suplimentară pentru partida cu Timişoara, cu toate că ne lipsesc trei titulari: Lung, Prepeliţă şi Dina. Sperăm să avem aportul publicului şi să facem o partidă bună. La Severin vin mulţi oameni, ne-am obişnuit, dar putem spune că ne este dor de atmosfera de pe «Oblemenco»", a comentat Gângioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII