8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru fani

Victorie pentru fani

Energia Rovinari – CSM Oradea 81-78 (11-21, 22-18, 13-18, 25-14, 10-7)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800.

Energia: Tyner (12 puncte), Troupe (19), Lupusavei (10), D. Ilie, Apostol (2), Darby (8), Căpuşan (17), Alionescu, Amarghioalei, Stroescu, Trim (13), Barber. Antrenor: Theo Evans.

CSM Oradea: Stretea, Martinovic, L. Szijarto, Maric (21), Ştefan, Pascu (15), Lazăr (4), Mitchell (12), Gnjato (18), Pasca (8), Hora. Antrenor: Cristian Achim.

Au arbitrat: L. Grigoraş, V. Potra, I. Bertalan.

Energia a învins, după prelungiri, pe CSM Oradea şi a scos-o din cursa pentru play-off, Steaua fiind echipa avantajată de acest rezultat.

Fiind ultimul joc disputat acasă, în sezonul regulat, baschetbaliştii gorjeni au ţinut să le mulţumească fanilor în deschiderea partidei cu CSM Oradea. „Suntem mândri de voi, sunteţi fanii numărul 1 din România", scria pe bannerul arborat de elevii lui Theo Evans, însă prestaţia din primul sfert nu i-a făcut şi pe spectatori mândri de idolii din teren. Apatici, oltenii s-au văzut conduşi cu 12-2, diferenţă păstrată până la finalul reprizei, 21-11. Energia a redus din handicap pe parcursul celui de al doilea act, iar la pauză scorul era de 39-33 în favoarea orădenilor. În sfertul trei, trupa lui Evans s-a apropiat la două puncte, dar CSM Oradea a replicat cu un parţial 10-0 şi a intrat cu unsprezece puncte avans în sfertul decisiv, scor 57-46. Impulsionaţi din tribune, gorjenii au revenit şi au preluat pentru prima dată conducerea în minutul 35, prin Kevin Tyner, şi tot el putea încheia conturile dacă nu rata două libere în ultimul minut, oferindu-i astfel posibilitatea lui Mandic să ducă jocul în prelungiri. În repriza suplimentară, Energia a marcat primele şase puncte şi nu a cedat până în final, chiar dacă adversarii au luptat până la capăt. Înfrângerea de la Târgu Jiu a scos Oradea din cărţile calificării în play-off, unde Steaua Bucureşti are acum prima şansă.

Energia, invincibilă acasă în 2010

Energia Rovinari a câştigat toate jocurile disputate la Târgu Jiu în returul sezonului regulat, insuficient însă pentru o calificare în play-off. „Pentru noi a fost o victorie foarte importantă, pentru că am câştigat acasă şi în acest an n-am pierdut nici un meci acasă. Era şi ultimul meci în faţa propriilor suporteri şi aveam nevoie de o victorie. Unul dintre obiectivele noastre a fost să nu pierdem nici un meci acasă şi din acest punct de vedere este o realizare pentru noi. Îmi pare rău pentru Oradea, pentru că dacă noi nu vom intra mi-aş fi dorit să intre ei, dar nici nu puteam să vin aici şi să-i las să ne bată. Noi am bătut Steaua de două ori şi nu cred că Steaua e o echipă care ar merita să joace la play-off", a spus antrenorul Theo Evans.

Cu o etapă înainte de final, gorjenii păstrează şanse foarte mici de a ajunge în play-off, având nevoie de victorie pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti, în timp ce contracandidatele CSM Oradea şi Steaua să piardă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU