21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport77 de minute după 77 de zile

77 de minute după 77 de zile

Fundaşul român a jucat la Inter după mai bine de două luni de pauză în meciul cu Livorno şi a fost ovaţionat de întreg stadionul la ieşirea de pe gazon.

 

Căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, a revenit în iarbă la un meci oficial după accidentarea suferită la cap în luna ianuarie, de la care au trecut 77 de zile. Antrenorul Jose Mourinho l-a folosit timp de 77 de minute în partida pe care echipa sa, Inter Milano, a câştigat-o cu 3-0 (Eto’ ‘36, ‘41, Maicon ‘63) pe teren propriu în faţa lui Livorno, în etapa a 30-a din Serie A. Mourinho l-a utilizat pe român pe banda stângă a defensivei, în condiţiile în care axul central a fost asigurat de veteranii Cordoba şi Materazzi. Evoluţia sa a fost apreciată ca fiind una bună de presa din Italia. „A jucat cu o cască pe cap după accidentarea suferită, accidentare care i-a înspăimântat pe toţi sportivii din Italia în urmă cu câteva luni. Şi a jucat bine. Bine ai revenit, Chivu!", a scris agenţia Datasport, care l-a notat pe român cu 7. În momentul în care a fost înlocuit în minutul 77 cu Walter Samuel, toţi spectatorii prezenţi pe stadionul „San Siro" l-au aplaudat, iar galeria Interului prezentă în Peluza Nord a arenei i-a scandat numele.

 

„Am fost emoţionat“

 

La finalul meciului, Chivu a acordat primul interviu după data de 6 ianuarie, când a suferit o fractură craniană, şi a mărturisit că a fost emoţionat în momentul în care a intrat pe gazon. „Sunt obosit şi fericit după această revenire a mea. Nu pot să spun că mi-a fost teamă la începutul meciului, mai degrabă am fost emoţionat. Ultima dată când am fost la fel de emoţionat a fost în anul 2000, când am jucat primul meci pentru naţionala României. Totul a decurs bine astăzi (miercuri – n.r.), băieţii m-au ajutat mult atât în teren, cât şi în afara lui. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă grea. Nu dau nici un nume, de teamă să nu omit pe cineva", a spus Chivu.

Românul a mărturisit că, deşi a fost inclus de Mourinho în lotul pentru meciul cu Livorno încă de marţi, abia în dimineaţa zilei de miercuri a aflat că va fi titular: „Am aflat dimineaţa că voi juca. Antrenorul m-a întrebat dacă mă simt bine, dacă mi-e frică să lovesc mingea cu capul, şi i-am spus că totul este în regulă, pentru că deja o făcusem de multe ori la antrenament. Ce-i drept, în timpul meciului a fost puţin mai greu faţă de ultimele antrenamente, pentru că spaţiile sunt mai mari şi este mai mult de muncă, dar m-am simţit excelent".

Inter rămâne pe primul loc, la patru puncte distanţă de Milan şi Roma. Alte rezultate: Parma – Milan 1-0, Bologna – Roma 0-2, Lazio – Siena 2-0, Udinese – Chievo 0-0, Genoa – Palermo 2-2, Catania – Fiorentina 1-0, Bari – Sampdoria 2-1, Atalanta – Cagliari 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS