16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii, învinşi

Baschetbaliştii, învinşi

Trei dintre echipele SCM-U Craiova au câştigat meciurile disputate sâmbătă, 13 martie, pe teren propriu, în timp ce formaţia masculină de baschet a fost învinsă, în deplasare, de ultima clasată, CSU Cuadripol Braşov.

După două runde consecutive cu eşecuri pe linie, echipele de la SCM-U Craiova au obţinut trei victorii în etapa disputată sâmbătă, 13 martie. Victorioase au fost formaţiile feminine de baschet şi handbal, dar şi cea masculină de volei, toate evoluând pe teren propriu. A patra reprezentantă a clubului oltean care a avut meci sâmbătă, echipa de baschet masculin, a fost învinsă în deplasare, de ultima clasată, CSU Cuadripol Braşov, la o diferenţă de trei puncte, scor 93-90.
Primul meci găzduit de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie a fost cel de handbal feminin, SCM primind vizita formaţiei CSM Bistriţa. Elevele Victorinei Bora au reuşit să-şi păstreze invincibilitatea în acest sezon al Diviziei A, seria B, câştigând disputa clar, scor 43-26 (22-11). În acest prim meci din retur, antrenoarea formaţiei craiovene a mizat pe jucătoarele: Barbu, A. Ionesi, Rădoi (2 goluri), Briscan (4), Mihalschi (6), Şovar (3), Bircină (2), Mitran (1), Bădiţă (2), E. Nicu (2), Chitacu (7), Gogoriţă (7), C. Ilie (2), E. Constantinescu (5). Antrenoarea Victorina Bora era sigură că elevele sale se vor impune şi crede că lotul s-a omogenizat: „Am controlat meciul de la un capăt la altul, aşa cum mă aşteptam. Un rezultat normal pentru valoarea echipei noastre. De aproximativ o lună şi jumătate, lotul s-a omogenizat“.
De la ora 13.00 a fost programat meciul de volei masculin între SCM-U Craiova (locul 9) şi Dacia Buzău (locul 11), în cadrul rundei a 21-a din Divizia A1, oltenii impunându-se cu scorul de 3-0 (25-23, 25-19, 25-23). „A fost o victorie cu 3-0, dar chinuită. Am intrat prea relaxaţi în teren şi acest lucru era să ne coste. Este un succes important în perspectiva turneelor de clasament, având în vedere că Dacia Buzău este una dintre formaţiile cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării“, a declarat după meci antrenorul gazdelor, Dănuţ Pascu. Acesta a mizat pe jucătorii: Stoian, Oprişor, Teleleu, Briscan, Munteanu, Todoran, Călin (libero). Au mai evoluat: Bala şi Todor.
În ultimul joc desfăşurat sâmbătă în Sala „Ion Constantinescu“, baschetbalistele craiovene şi-au trecut în cont al doilea succes în grupa A1 valorică a Diviziei A. Oltencele au depăşit cu scorul de 66-48 (20-10, 24-12, 16-11, 6-15) pe CSM Oradea. Cea mai bună marcatoare a echipei pregătite de Liviu Manea a fost Tena Matthews, cu 24 de puncte reuşite. Restul punctelor pentru SCM-CSS au fost obţinute de Sipoş (14), Mingo (11), Tarţa (6), Bozikov (5), Drake (4) şi Simionca (2). Au mai jucat: Adelina Ştefan şi Gligă. Antrenorul Liviu Manea a spus că cheia succesului a fost jocul bun din defensivă: „Un meci dificil, dar pe care l-am câştigat deoarece ne-am făcut bine treaba în defensivă. Pe final, echipa din Oradea a dat semne de revenire, pentru că noi am rulat tot lotul. Este o victorie muncită şi meritată“.

Udrică: Pregătirea fizică este precară

Ziua de 13 a fost cu ghinion doar pentru baschetbaliştii de la SCM-U, care nici după schimbarea de antrenor –  sârbul Zecevic în locul lui Paul Nicolae – nu au reuşit să se impună. Craiovenii, aflaţi pe penultimul loc în Divizia A, au fost învinşi, în deplasare, de către ultima clasată, CSU Cuadripol Braşov, scor 93-90 (22-15, 21-29, 24-24, 26-22). „Echipa s-a prezentat mult mai bine decât în jocul cu Mureş Târgu Mureş. Din păcate, pregătirea fizică este precară şi s-a văzut asta în ultimul sfert. Am avut 8 puncte avans în sfertul trei. Câştigul cel mare este spiritul de echipă. Toţi băieţii au arătat că şi-au dorit victoria“, a spus Marius Udrică, noul secretar al cubului SCM. În ultimele patru etape din retur, oltenii vor întâlni CSM Bucureşti (acasă), Gaz Metan Mediaş (deplasare), CS Otopeni (acasă) şi „U“ Mobitelco Cluj (deplasare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII