10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, condamnaţi să învingă

Pandurii, condamnaţi să învingă

Jocul cu Universitatea Craiova este capital atât pentru antrenorul Liviu Ciobotariu, cât şi pentru viitorul echipei Pandurii Târgu Jiu în Liga I.

Marin Condescu l-a reconfirmat pe Liviu Ciobotariu pe banca tehnică a gorjenilor, însă i-a stabilit şi un obiectiv pentru următoarele trei etape. „Ciobotariu, dacă va câştiga următorul meci, care este foarte important, cu Universitatea Craiova, şi următoarele două, care sunt la fel de importante, cu Internaţional Piteşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ, îşi va îndeplini obiectivul“, a declarat Condescu. Şeful grupării gorjene susţine că victoria contra juveţilor ar avea o dublă valoare. Pe de o parte, ar asigura liniştea temporară a pandurilor, iar pe de altă parte ar fi girul demarării lucrărilor la suprafaţa de joc a „Municipalului“.  „Şi Pandurii, şi Craiova au o situaţie deosebit de dificilă în clasament. Din păcate, ei au trei puncte în spatele nostru, iar acest meci este de şase puncte. O victorie a noastră în meciul de luni ne-ar aduce în ape mai liniştite. Am fost dezamăgit după primul meci, cel cu Astra, nu acum. Faţă de jocul de la Vaslui, care s-a disputat în deplasare şi totuşi a fost 2-1, cel cu Astra pare cea mai gravă problemă, pentru că a fost acasă şi pe acela trebuia să-l câştigăm. Meciul de luni, cu Universitatea Craiova, este definitoriu pentru demararea lucrărilor la teren“, a spus Condescu.

„Meci de şase puncte!“

Căpitanul pandurilor, Alexandru Păcurar, este optimist, chiar dacă debutul de retur al pandurilor este dezamăgitor. „Ne aşteptam să începem cu dreptul. Nu ne rămâne decât să ne pregătim şi să privim cu încredere pentru că mai sunt atâtea jocuri. Împotriva Craiovei suntem obligaţi să câştigăm“, a spus Păcurar. Mijlocaşul crede că echipa perdantă din derbiul Olteniei devine o candidată la retrogradare şi nu ia în calcul decât varianta victoriei pentru formaţia sa. „Mă gândesc doar la partida cu Craiova, care e capitală pentru noi. E un meci chiar de şase puncte. Se poate spune că sunt şanse mari pentru echipa care pierde să cadă în Liga a II-a. Egalul e rău pentru ei, deoarece sunt sub noi în clasament. Jucăm doar la victorie. E un meci decisiv, va fi greu pentru că şi ei vor veni montaţi, chiar dacă nu sunt
într-un moment foarte bun“, a spus Păcurar. Gorjenii vor evolua contra Ştiinţei şi cu gândul la Liviu Ciobotariu, care ar putea plăti cu postul în cazul unui eşec.
„Trebuie să începem meciul cu mentalitatea de învingători. Putem spune că jucăm şi pentru Liviu Ciobotariu. Jucăm în primul rând pentru noi, pentru suporterii care nu sunt mulţumiţi de evoluţia echipei şi sperăm ca la final toată lumea care iubeşte Pandurii să fie mulţumită“, a afirmat Păcurar.

Probleme în apărare

Adrian Rusu a suferit la Vaslui o entorsă la genunchiul stâng cu întindere de ligamente şi a declarat forfait pentru jocul cu Universitatea Craiova.
„Voi rata meciul cu Craiova. E o accidentare la genunchi şi e dificil să forţez. Aş fi vrut foarte mult să ajut echipa, chiar era nevoie acum în centrul apărării. Am încredere în colegii care vor ocupa posturile în echipă“, a declarat Rusu. Deoarece Martinovic şi Murgan sunt suspendaţi, Liviu Ciobotariu are mari probleme în a alege titularul postului de fundaş central-dreapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS