17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi, îngrijorat de situaţia naţionalei de tineret

Emil Săndoi, îngrijorat de situaţia naţionalei de tineret

Tehnicianul s-a plâns că există prea puţine partide de verificare în calendarul tricolorilor mici, dar şi de faptul că în echipă nu toate posturile sunt acoperite.

Emil Săndoi, tehnicianul care se ocupă de destinele naţionalei de tineret a României, s-a declarat îngrijorat de situaţia existentă la naţionala de tineret. Selecţionerul a declarat că şi-ar fi dorit ca echipa să dispute mai multe meciuri amicale înaintea partidelor cu Rusia şi Moldova, programate în a doua parte a acestui an în preliminariile CE 2011 şi susţine totodată că în primul unsprezece există posturi neacoperite. „Având în vedere că avem destul de puţine meciuri amicale până la partidele oficiale pe care le vom avea cu Moldova şi Rusia, în august şi septembrie, este foarte important fiecare joc pentru noi şi ne interesează să avem o evoluţie bună. Suntem în discuţii pentru un meci amical cu Serbia până la finalul campionatului şi încă unul imediat după încheierea campionatului. Sunt câteva luni în care nu ne vom întâlni cu jucătorii şi doar îi vom monitoriza în meciurile de campionat“, a spus Săndoi.

Nu avem fundaş stânga

Emil Săndoi s-a arătat nemulţumit de faptul că nu are soluţii pentru postul de fundaş stânga. „Faţă de generaţia trecută, când pe postul de fundaş stânga aveam jucători precum Sepsi, Latovlevici sau Filip şi nu aveam decât un atacant, pe Bogdan Stancu, la această generaţie avem mai puţini jucători de profil defensiv şi mai mulţi de profil ofensiv. Pe postul de fundaş stânga îl avem doar pe Silviu Ilie“, a completat Săndoi.
Referitor la partida amicală contra reprezentativei similare a Israelului, Săndoi a afirmat: „Este un joc important, un adversar bun, sunt în cărţile calificării. O echipă bună într-un cuvânt. Aştept o evoluţie bună din partea jucătorilor noştri şi un rezultat favorabil“.
Emil Săndoi consideră că o eventuală calificare la turneul final al Campionatului European de tineret este foarte importantă pentru viitorul fotbalului românesc. „Am avut o înţelegere cu Răzvan Lucescu ca atâta timp cât echipa naţională de tineret este în cărţile calificării, jucătorii să rămână la tineret. Este foarte important pentru fiecare jucător şi pentru viitorul fotbalului românesc“, a subliniat Săndoi.

Torje ia meciul în serios

Mijlocaşul Gabriel Torje, căpitanul naţionalei de tineret, a declarat că atât el, cât şi colegii săi vor trata meciul amical cu Israel ca şi cum ar fi oficial. „Va fi un meci greu şi trebuie să ne montăm chiar dacă este un meci amical. Contează orice meci şi orice prezenţă la echipa naţională de tineret. Chiar dacă va fi o perioadă lungă în care nu vom avea meciuri, trebuie să ne gândim o secundă şi la ce urmează în toamnă“, a spus Torje. Iată jucătorii convocaţi de Săndoi pentru meciul de la Tel-Aviv.
Cezar Lungu (Steaua), Silviu Lung („U“ Craiova) – portari; Alexandru Măţel (Farul Constanţa), Florin Gardoş (Concordia Chiajna), Cornel Râpă, Silviu Ilie, Răzvan Ochiroşii (toţi Oţelul Galaţi), Paul Papp (FC Vaslui), Radu Barbu, Ştefan Bărboianu, Constantin Gângioveanu, Mihai Costea („U“ Craiova), Andrei Ionescu (Poli Iaşi), Gabriel Torje (Dinamo), Călin Cristea (Alba Iulia), Raul Rusescu (Unirea Urziceni), Sabrin Sburlea (FC Braşov), Liviu Ganea (Astra Ploieşti), Alexandru Ioniţă (Rapid) şi Ioan Hora (Gloria Bistriţa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS