10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChimistele au călcat Buzăul în picioare

Chimistele au călcat Buzăul în picioare

Trei victorii în patru zile, acesta este bilanţul campioanei României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ultima victimă a elevelor lui Radu Voina a fost HCM Buzău, „galacticele“ câştigând sâmbătă, în faţa propriilor spectatori, cu scorul de 45-24 (23-11),
într-un meci devans contând pentru etapa a 18-a din Liga Naţională. Pentru Oltchim au evoluat următoarele: Ungureanu, Tolnai – Nechita (9 goluri), Stanca (8), Simkute (6), Gatzel (4), Luca (4), Manea (3), Puşcaşu (3), Vasciuk (3), Meiroşu (2), Beşe (2), Szucs (1).
Înaintea partidei, Cristina Neagu a primit de la secretarul general al FRH, Mihail Marinescu, trofeul cuvenit pentru cea mai bună handbalistă din România în 2009.
În urma victoriilor din această săptămână, cu HCM Roman (scor 27-19), Ştiinţa Bacău (45-22) şi HCM Buzău (45-24), Oltchim şi-a asigurat liniştea pentru partidele din Grupa a II-a Principală a Ligii Campionilor din luna martie, când vor întâlni pe Dinamo Volgograd (deplasare), Hypo Viena (acasă) şi Viborg HK (deplasare).
Din nefericire, Radu Voina nu va mai putea conta pe serviciile Clarei Vădineanu în următoarele şase luni, asta după ce interul Oltchimului a suferit o ruptură de ligamente în primul meci amical, pierdut joi de naţionala pregătită de Dumitru Muşi, scor 25-21, contra Franţei. Altfel, naţionala a doua feminină de handbal a României a cedat şi în amicalul de sâmbătă, în faţa formaţiei din Hexagon, scor 28-26 (14-15).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS