7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii speră să schimbe tradiţia

Pandurii speră să schimbe tradiţia

FC Vaslui – Pandurii
Stadion
„Municipal“ – Vaslui, sâmbătă, ora 17.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
SC Vaslui:
Kuciak – Milanov, Papp, Zubar, Hugo Luz – Genchev, Pavlovic, L. Sânmărtean, Gerlem – Burdujan, Temwanjera. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Orac, Murgan, Păcurar, Lazic – Tremonti, Raskovic. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Vor arbitra: Ov. Haţegan – I. Radu, Vl. Urzică.

Pandurii Târgu Jiu a pierdut de fiecare dată la Vaslui, în Liga I, însă gorjenii par hotărâţi să pună capăt seriei negative din fieful lui Porumboiu.

După eşecul de acasă cu Astra din debutul returului, pandurii vor să se revanşeze pe un teren interzis lor în Liga I, la Vaslui, acolo unde echipa lui Porumboiu s-a impus de fiecare dată la limită în disputele cu oltenii. Calculul hârtiei este net favorabil grupării moldovene, sponsorul Ligii I, agenţia de pariuri gamebookers, certificând acest lucru cu o cotă de 1,35 pentru victoria gazdelor. Dacă SC Vaslui este o candidată la titlu în acest sezon, Pandurii se luptă, ca de fiecare dată, să evite retrogradarea. Adrian Porumboiu, finanţatorul vasluienilor, a băgat adânc mâna în buzunar în această iarnă, transferându-i pe Lucian şi Dinu Sânmărtean, Costly, Milanov şi Gladstone, însă antrenorul pandurilor Liviu Ciobotariu crede că forţa grupului poate fi determinantă în faţa individualităţilor lui Lăcătuş. „Va fi un joc foarte greu pentru că întâlnim o formaţie foarte bună, o echipă care se bate pentru cupele europene şi chiar pentru titlu. Pentru mine este importantă valoarea grupului pentru că grupul de multe ori poate învinge valoarea individuală. Sper să avem un grup, să fi învăţat din ce am făcut prost la meciul cu Astra. Dacă fiecare suntem conştienţi şi ne facem o analiză corectă a ceea ce s-a întâmplat, atunci totul este în regulă. Eu am făcut analiza generală, dar i-am pus şi pe ei să analizeze ce au făcut şi să văd dacă ei sunt mulţumiţi de ceea ce au realizat“, a declarat Ciobotariu.

Ciobi aşteaptă
altă atitudine

Dacă pandurii au avut probleme de atitudine cu Astra Ploieşti, nici la Vaslui lucrurile nu sunt tocmai roz. Considerat cel mai valoros jucător din Liga I, brazilianul Wesley a intrat în conflict cu conducerea clubului şi a fost penalizat de Adrian Porumboiu cu 25 % din salariu şi trimis la echipa secundă. Alţi trei jucători, Marko Ljubinkovic, Neven Markovic şi Hristjian Kirovski, au dezertat de la Vaslui şi au plecat să-şi caute echipe fără acordul clubului, însă Marius Lăcătuş are de unde alege. Înfrângerea cu Astra chiar la Târgu Jiu a agitat spiritele în tabăra gorjenilor, dar după şedinţele mobilizatoare ale preşedintelui Marin Condescu, jucătorii au promis că-şi schimbă atitudinea. „Sper să ne fi trezit. Am discutat cu jucătorii, a fost şi o discuţie comună cu domnul preşedinte. Ei sunt conştienţi de ce au de făcut şi am văzut o schimbare în comportament, dar aştept la joc să îmi demonstreze că a fost un accident înfrângerea cu Astra. Din vorbe şi antrenamente nu mă conving. Dacă avem atitudine le punem probleme mari“, a susţinut Ciobotariu. Tehnicianul a declarat că va opera modificări în primul unsprezece faţă de partida precedentă. Cel mai probabil, Popete, Grecu, Orac, Murgan şi Raskovic vor începe titulari în dauna lui Rusu, Cardoso, Nalaţi, Stromajer şi Vranjes, ultimul nefiind nici măcar convocat, aflându-se în Bosnia, pentru a-şi prelungi viza de România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS